Er du nogensinde stødt på sliders? Det er mini-burgere, og de er perfekte til festlige lejligheder, til børn, gæster eller bare til en hverdagsaften, hvor du skal forkæles lidt. Fordelen ved disse sliders med laks er, at de er lækre – både at se på og spise, og på grund af størrelsen kan du spise flere, hvilket jo kun er et plus. Ikke sandt?
Sliders med laks og dild
Det er forholdsvist nemt og hurtigt at lave laksesliders, ihvertfald så snart du har bagt dine boller. Og så skal du bare fylde dem med dit yndlings burgerfyld. Bollerne til disse sliders er lavet med en smule fuldkornsmel og pyntet med nigellafrø. Du kan dog også købe dem, hvis det skal være lidt nemmere. De er fyldt med ovnbagt laks (du kan også bruge røget eller varmrøget laks), limemarinerede og sprøde strimler af grøntsager og en kølende tzatziki-agtigt skyrcreme med dild.
Mini burger med laks
Uanset om du skal holde sommerfest, havefest, grill, have gæster eller forkæles på en helt almindelig hverdag, så er disse mini burgere aka. sliders med laks til både børn og voksne. Det er en dejlig afveksling til en klassisk burger og en sjov og anderledes måde at spise det på. Er du ikke til laks, kan du bruge andre slags fisk. Du kan endda også fylde med paneret fisk, sprød kylling eller en klassisk bøf. En estragonmayo kunne også smage skønt i.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Sliders med laks og dildcreme
Ingredienser
Sliders boller
- 25 g gær
- 2½ dl kærnemælk
- 1 tsk salt
- 150 g grahamsmel
- 170 g hvedemel
- 1 æg
- nigellafrø (kan undlades)
Fyld
- 4 laksefileter (ovnbagte)
- 2 gulerødder
- ½ squash
- ½ lime
- 1 spsk olivenolie
- ½ agurk
- 1 bundt frisk dild
- 2 dl cremefraiche
- salt og peber
Fremgangsmåde
Sliders boller
- Oplæs gær i kærnemælken. Tilsæt salt og grahamsmel.
- Ælt hvedemelet i lidt ad gangen til dejen er glat, smidig og lige akkurat slipper fingrene.
- Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve lunt i 1 time på køkkenbordet.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker.
- Form dem til små boller og placerer på en bageplade med bagepapir. Tryk dem lidt flade, så de er 1 cm høje.
- Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
- Pensl bollerne med et pisket æg, drys med frø og bag dem ved 190 grader i cirka 12 minutter.
Fyld
- Skræl gulerødder og brug skrælleren til at lave lange strimler af gulerod. Gør det samme med den halve squash.
- Vend grøntsagsstrimler i limesaft, olivenolie, salt og peber.
- Lav imens dildcremen ved at rive den halve agurk groft. Pres så meget af væden ud af den groftrevne agurk som muligt.
- Hak dild og bland med agurk, cremefraiche, salt og peber.
- Server bollerne sammen med flager af ovnbagt laks, grøntsagsstrimler og dildcreme.