Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Sliders med laks og dildcreme
Lækre mini burgere aka sliders med laks, sprøde grøntsager og dildcreme. Opskriften er nok til 4 meget sultne eller 6 almindeligt sultne personer - den giver nemlig 12 stk.
4.50
fra
2
stemmer
Servings:
5
personer
Forberedelse
30
minutter
min
Tilberedelse
12
minutter
min
Hævetid
1
time
t
30
minutter
min
I alt
2
timer
t
12
minutter
min
Ingredienser
Sliders boller
25
g
gær
2½
dl
kærnemælk
1
tsk
salt
150
g
grahamsmel
170
g
hvedemel
1
æg
nigellafrø
(kan undlades)
Fyld
4
laksefileter
(ovnbagte)
2
gulerødder
½
squash
½
lime
1
spsk
olivenolie
½
agurk
1
bundt
frisk dild
2
dl
cremefraiche
salt og peber
Fremgangsmåde
Sliders boller
Oplæs gær i kærnemælken. Tilsæt salt og grahamsmel.
Ælt hvedemelet i lidt ad gangen til dejen er glat, smidig og lige akkurat slipper fingrene.
Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve lunt i 1 time på køkkenbordet.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker.
Form dem til små boller og placerer på en bageplade med bagepapir. Tryk dem lidt flade, så de er 1 cm høje.
Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
Pensl bollerne med et pisket æg, drys med frø og bag dem ved 190 grader i cirka 12 minutter.
Fyld
Skræl gulerødder og brug skrælleren til at lave lange strimler af gulerod. Gør det samme med den halve squash.
Vend grøntsagsstrimler i limesaft, olivenolie, salt og peber.
Lav imens dildcremen ved at rive den halve agurk groft. Pres så meget af væden ud af den groftrevne agurk som muligt.
Hak dild og bland med agurk, cremefraiche, salt og peber.
Server bollerne sammen med flager af ovnbagt laks, grøntsagsstrimler og dildcreme.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest