Jeg har glædet mig til at dele denne opskrift med jer. En skøn salat med sprød kylling (panko-paneret kylling), æbler, ristede mandler og pestodressing. Det er nemlig en af mine absolutte hverdagsfavoritter, fordi den er nem at lave, smager skønt og kan være på bordet indenfor 30 minutter. Måske endda 20 minutter hvis du er lidt hurtig..
Opskrift på salat med sprød kylling
Jeg elsker virkelig bare denne salat med sprød kylling, fordi den er snasket men sund på samme tid. Du får salat og masser af gode sager, samtidigt med at du får sprød og saftig paneret kylling. Du har sikkert fået en salat med kylling før, men jeg har forsøgt at tage den til et højere niveau ved at panere og sprødstege kyllingen, og det tilføjer en hel del smag, konsistens og lækkerhed. Haps det er godt – især med de syrlige, friske æbler, sprøde mandler, parmesan og pestodressingen.
Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min sprøde kyllingeburger med chilimayo eller cæsar salat med sprød kylling.
Måltidssalat med kylling og pesto
Det her er sådan en måltidssalat, der er perfekt til aftensmad, men den er også god dagen aften. Kyllingen vil måske ikke fortsat være sprød, men den vil stadig have den gode paneret smag.
Alt der er paneret er jo godt. Det kan vi ikke komme uden om. Og særligt i sunde salater, hvor vi skal opgradere den en smule, er det helt perfekt at panere kylling. Du banker faktisk bare brysterne lidt fladere, vender i mel, æg og pankorasp og steger sprød på panden. Det tager ikke meget længere tid, end hvis du skulle stege et simpelt kyllingebryst. Særlig når du banker det fladt, så skal det faktisk kun have få minutter på hver side.
Sund aftensmad på under 30 minutter
Denne opskrift på salat med sprød kylling er sådan en, jeg laver, når jeg ikke har inspiration til aftensmaden. Kender du ikke de dage, hvor man bare ikke ved, hvad der skal på bordet? Måske efter en lang og travlt dag, hvor man bestemt ikke vil bruge for lang tid i køkkenet, men man vil stadig gerne have noget godt. Her er denne salat med kylling og pestodressing perfekt.
Har du læst opskriften igennem og sat tingene frem, så kan du uden tvivl lave denne salat med kylling på 20 minutter. Det er en simpel opskrift med få trin og formentligt med mange ingredienser, du allerede har i dit hjem. Det er nemt, det er hurtigt og det er lækkert.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Salat med sprød kylling
Ingredienser
- 2 kyllingebryster
- 1 æg
- 1 dl hvedemel
- 1 dl panko rasp
- 1 æble
- 3 spsk mandler
- 2 spsk pesto
- ¼ citron
- salt og peber
- olivenolie
- parmesan (kan undlades)
- 75 g feldsalat (eller andet salat)
Fremgangsmåde
- Start med at riste mandlerne på en pande. Lad dem køle af.
- Rens kyllingebrysterne for evt. fedt og sener.
- Kom dem på et sprækbræt og dæk dem med et stykke bagepapir. Bank dem flade til ca. 1-1½ cm tykkelse med en kagerulle eller lignende.
- Tag tre skåle frem. Kom mel i den ene (krydret med lidt salt og peber), pisket æg i den anden og panko i den tredje.
- Vend kylling først i mel, så æg og så panko.
- Varm en pande til middel-høj varme med olie, det præcis dækker bunden.
- Steg kyllingen gylden og sprød på begge. Omkring 3 minutter på hver side, til de præcis er tilberedt. Lad dem dryppe af på en tallerken med et stykke køkkenrulle og lad dem trække et par minutter.
- Lav imens dressing ved at røre pesto, citronsaft, 2 spsk olivenolie og salt og peber sammen.
- Skær æblet i fine både, hak mandlerne groft og skær kyllingen i mindre stykker.
- Anret salat på et fad, kylling og æbler. Drypmed dressing og drys med mandlerne. Afslut evt. med flager af parmesan.