
Her får du en skøn opskrift på røsti med parmaskinke og andet godt. Jeg tror altid, at jeg kan hapse en kartoffelrøsti. Nærmest uanset topping så elsker jeg det altid. Det er en genial forret eller hapser, og det kan varieres i tusinder. På det seneste har jeg været særligt glad for denne røsti med parmaskinke, cremefraiche, pistacienødder og tyk balsamico. En helt perfekt kombination. En perfekt bid.
Opskrift på røsti med parmaskinke, cremefraiche og pistacienødder
Måske du har prøvet at lave røsti før? Det er faktisk ret nemt. Du river kartofler groft, presser den værste væske ud og krydrer med lidt salt. Og så kan du ellers forme til små “pandekager” og stege. Enten på pande eller, som jeg har forsøgt her, i vaffeljern. Gerne med rigeligt fedtstof og ved at håndtere dem forsigtigt, da de er skrøbelige, når der ikke er mel, æg og andet i. Jeg topper så med rucola, parmaskinke, en tsk cremefraiche, en tyk balsamico og hakkede pistacienøder.
Er du vild med røsti, så skal du også prøve kartoffelrøsti med avocado og laks, æble røsti pandekager eller en kæmpe røsti med avocado.

Kartoffelrøsti i vaffeljern eller på pande
Jeg har faktisk altid stegt mine røsti på en pande, og det kan du uden problemer her. Denne gang har jeg dog forsøgt at stege dem i vaffeljerne (i godt med fedtstof), og det fungerer også rigtig godt. Det kan du i hvert fald roligt gøre. Jeg har jo valgt at lave en røsti med parmaskinke og andet godt, men du har mange muligheder, og den klassiske laks, cremefraiche og rødløg går man jo heller aldrig galt i byen med. Der giver du den bare gas.
Lækker og nem forret til gæster
Jeg husker, at min mor ofte serverede røsti til forret, da jeg var lille, og vi fik gæster på besøg. Det er som om, at det bare altid er en vinder. Det er let men lækkert og ret nemt at lave, og så ser det altid ud af meget, selvom det er simpelt. Du kan sagtens lave dine røsti på forhånd og lune dem inden servering. Jeg kan dog anbefale, at du lader dem afkøle en smule – både så de ikke falder så nemt fra hinanden, men også så fyldet holder sig friskt og ikke bliver for varmt. Topping-kombinationen ville i princippet også sagtens kunne laves som blinis.

Laver du denne opskrift på røsti med parmaskinke, ville jeg elske, hvis du taggede mig @annabartels på Instagram eller #annamad. Jeg elsker nemlig at følge med!

Røsti med parmaskinke, cremefraiche og pistacie
Ingredients
- 700 g kartofler
- 1/2 tsk salt
- 50 g smør
- 8 skiver parmaskinke
- 8 tsk cremefraiche (gerne 18%)
- 40 g frisk rucola
- 4 spsk pistacienødder
- 1 stk øko citron
- friskkværnet peber
- 4 tsk tyk balsamico (du kan også lave din egen ved at koge 1 dl balsamico med 1 stor spsk sukker til en tyk sirup)
Noter
Fremgangsmåde
- Riv kartoflerne godt og pres dem for den værste væske. Vend med salt.
- Varm et vaffeljern eller en pande op. Bruger du pande, skal du nok stege af to omgang, ligesom du skal stege en-to ad gangen i et vaffeljern.*
- Kom rigeligt fedtstof (smør) på, tag en god spsk kartofler og pres dem godt sammen. Form det til en slags tyk amerikansk pandekage-størrelse og steg dem til godt gyldne.
- Brug en palet til forsigtigt at løsne dem og flytte dem fra jerne over på en tallerken. De er ret skrøbelige – det hjælper, når de køler lidt af.
- Fortsæt med resten og lad dem køle af. Du skulle gerne ende med 8 stk.
- Anret hver røsti med lidt rucola, 1 skive parmaskinke, lidt hakkede pistacienødder, 1 tsk cremefraiche, lidt fintrevet citronskal, friskkværnet peber og lidt tyk balsamico.