Go Back
+ servings
Røsti med parmaskinke, cremefraiche og pistacienødder

Røsti med parmaskinke, cremefraiche og pistacie

Sprøde og møre røsti toppet med rucola, parmaskinke, cremefraiche, pistacienødder og tyk balsamico. Perfekt forret til gæster. Der er ca. 2 til hver som forret, hvis du laver opskriften, som den er.
5 fra 1 stemme
Servings: 4 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredients

  • 700 g kartofler
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smør
  • 8 skiver parmaskinke
  • 8 tsk cremefraiche (gerne 18%)
  • 40 g frisk rucola
  • 4 spsk pistacienødder
  • 1 stk øko citron
  • friskkværnet peber
  • 4 tsk tyk balsamico (du kan også lave din egen ved at koge 1 dl balsamico med 1 stor spsk sukker til en tyk sirup)

Noter

*Jeg har lavet mine røsti i vaffeljern, men du kan også sagtens lave dem på panden. Så steger du dem bare i smør ved middelvarme og vender dem forsigtigt. 

Fremgangsmåde

  • Riv kartoflerne godt og pres dem for den værste væske. Vend med salt.
  • Varm et vaffeljern eller en pande op. Bruger du pande, skal du nok stege af to omgang, ligesom du skal stege en-to ad gangen i et vaffeljern.*
  • Kom rigeligt fedtstof (smør) på, tag en god spsk kartofler og pres dem godt sammen. Form det til en slags tyk amerikansk pandekage-størrelse og steg dem til godt gyldne.
  • Brug en palet til forsigtigt at løsne dem og flytte dem fra jerne over på en tallerken. De er ret skrøbelige - det hjælper, når de køler lidt af.
  • Fortsæt med resten og lad dem køle af. Du skulle gerne ende med 8 stk.
  • Anret hver røsti med lidt rucola, 1 skive parmaskinke, lidt hakkede pistacienødder, 1 tsk cremefraiche, lidt fintrevet citronskal, friskkværnet peber og lidt tyk balsamico.