Rødbedesalat med æble og ristede pinjekerner

Rødbedesalat med æble og ristede pinjekerner

En sprød rødbedesalat med æble, pinjekerner og persille. Jeg elsker at få inspiration og finde på ideer til nye salater som tilbehør til aftensmaden eller til frokost, for der er simpelthen så mange muligheder for kombinationer af smage og konsistenser. Derudover kan det være meget afhængigt af sæson, og jeg synes næsten, at man skal bruge de råvarer, grønsager og frugter, som er aller bedst på lige præcis det tidspunkt. På en god salat skal der dog næsten også være noget lækkert, der lige sætter prikken over i’et – det kan fx være nødder eller tørrede frugter.

Opskrift på rødbedesalat

Salaten i dette indlæg er en rigtig efterårssag med både rødbeder og æbler, der lige nu er i sæson. Jeg har i denne opskrift forsøgt at sætte fokus på rå rødbede, som ofte, efter min mening, godt kan blive glemt lidt herhjemme. Og det er synd, for den smager nemlig virkelig godt, er super sprød, har den fineste røde farve og er rig på både jern, c-vitaminer og kostfibre. Og så smager den bare rigtig godt sammen med saftige æbler, frisk persille og ristede pinjekerner. Kan du lide rødbeder, så skal du også prøve kyllingefrikadeller med rødbede, rødbedevafler med hytteost eller rødbederåkost med nøddedrys.

 photo IMG_6505_zpsewdomxft.jpg
Rødbedesalat med æble og ristede pinjekerner
Rødbedesalat med æble og ristede pinjekerner

Rødbedesalat med æble og ristede pinjekerner

En sprød og frisk rødbedesalat med pinjekerner, æble og persille. Perfekt som tilbehør til 2 personer.
4.72 fra 7 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 2 rødbeder (store )
  • 1 æble (stort )
  • 3 spsk appelsinjuice
  • 4 spsk pinjekerner
  • 1 håndfuld frisk persille
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Rist pinjekerner på en pande, til de er let gyldne og sprøde.
  • Hak persille groft.
  • Skræl rødbeder og skær dem ud, som du lyster (og gider bruge tid på). Jeg skar størstedelen i tynde skiver og derefter på langs, så det blev til lange stave.
  • Æblerne skar jeg i lange stave også.
  • Vend rødbeder med æbler, persille, appelsinjuice, pinjekerner, en smule flagesalt og friskkværnet peber.
Del med nogen du holder af
4.72 from 7 votes (7 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments