Sprød og frisk rødbederåkost

rødbederåkost
Sprød rødbederåkost med æbletern, frisk persille og krydrede, saltede, ristede nødder

Jeg er ret vild med salater, fordi, at der er så mange muligheder. Du kan putte de fleste ingredienser i en salat og stadig få det til at smage godt. Der er salater, der passer bedst til fisk, nogle til kød og andre kan du spise alene uden tilbehør. Jeg er ret vild med denne rødbederåkost, fordi den har det hele, som en salat skal have. Den er saftigt og frisk fra æblerne, farvestrålende fra rødbeder og persille, og så har den det sprøde, saltede fra nødderne. Ovenpå er der så hældt en sød og syrlig olie/citron/honning dressing.

Nødderne er ristede på panden med gurkemeje, muskat, salt og honning, som gør dem både krydrede, salte og karameliserede, og det passer super godt til denne salat. Tip: Hvis du ville have nødderne mere enkle, kan du nøjes med salt og honning.

Find flere opskrifter med rødbede lige her.

Rødbederåkost (Tilbehør til 3-4 personer – 15 minutter) 

Du skal bruge: 
2 store rødbeder
1,5 syrligt/sødt æble (vi brugte pink lady)
1 lille håndfuld persille
3 spsk olivenolie
1 tsk honning
Citronsaft
Nødderne: 
1 stor håndfuld nødder (fx hasselnødder og mandler)
1 spsk hørfrø (kan udelades) 
Salt, gurkemeje og muskat (du kan også bruge andre krydderier som paprika, chili osv)
1 spsk honning 


Så nemt er det: 
Allerførst skal du lave nødderne. Hak mandler og hasselnødder ret groft. Varm en pande op på fuld varme og hæld nødderne på den tørre pande. Skru ned på mellem-høj varme. Når nødderne har ristet lidt, skal du drysse med lidt salt, gurkemeje og muskat. Hæld derefter hørfrøene på, men pas på, for de begynder nærmest at “sprøjte/sprutte” lidt. Hæld honningen over og bland det hele godt sammen. Lad dem køle af på en tallerken.

Derefter skal du skrælle rødbederne og rive dem groft på et rivejern. Hæld dem ned i en skål. Skær æblet i tern, hak persillen groft og hæld også det ned i skålen. Bland i en kop olivenolie, honning og citron. Smag dig frem: det skal smage lidt af olivenolie, lidt surt fra citronen og lidt sødt fra honningen. Hæld dressingen over salaten. Bland det sammen og drys med nødderne ovenpå.
Pynt også med lidt frisk persille.
Sprød og frisk rødbederåkost 1
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments