Annonce

Porretærte med ost

Porretærte med ost

Det er ikke så længe siden, at jeg inviterede familie og venner til en slags åbent hus fødselsdag og skulle finde på noget mad at servere hele dagen. Om morgenen blev det verdens bedste koldhævede boller og kaffe ad libitum, og så bagte jeg æblekagen med kanel og mandler. Men jeg skulle også finde på noget frokost og hiv en gammel klassiker ud af ærmet. Porretærte med ost.

Opskrift på klassisk porretærte med ost

Det er jo på ingen måde en banebrydende, kreativ opskrift sådan en klassisk porretærte. Men helt ærligt, den fungerer bare og haps hvor er det bare godt. Der er ikke sparret på noget. Smør i dejen, lidt fløde i æggemassen. Sådan er den nu bedst og præsenterer sig bedst. Og porrer er virkelig bare en genial grøntsag. Det synes jeg virkelig. Smørmør og masser af god smag. Den skal mere på bordet hjemme hos os.

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min aspargestærte med gedeost, en laksetærte med spinat og feta eller granolatærter med yoghurt og bær.

Porretærte med ost

Tærte med porre, ost og muskatnød

Der er ikke så meget ballade med denne porretærte med ost. Som sagt klassisk. En tærtedej baseret på hvedemel, fuldkornsmel og smør. Masser af porrer der lige har fået et opkog i saltet vand og så en æggemasse med en smule fløde eller mælk, godt med fintrevet parmesan og et drys af musketnød. Ikke mere.

Hvis du vil lave en lidt sundere version af tærtedejen, så kan du se min opskrift på sund tærtedej med lidt olie og æg. Det er en mere fedtfattig version, og bunden er lidt sværere at arbejde med. Men det smager stadig super dejligt, selvom den ikke smager så smørsyndigt.

En perfekt opskrift til buffet, brunch, tapas eller lignende

Jeg har som sagt serveret denne porretærte med ost til frokost, men den ville også være perfekt til aftensmad med en frisk salat til. Den er god både varm, lun og kold, og den kan uden problemer fryses ned i portioner. Den kan serveres som salt element til brunch, som en del af en buffet eller til tapas.

Laver du en af mine opskrifter som fx denne porretærte med ost, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Porretærte med ost
Porretærte med ost

Porretærte med ost

En klassisk porretærte på en tærtebund med smør smagt til med masser af parmesan og muskatnød. Server fx til en frisk salat.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt1 time

Ingredienser

Tærtebund

  • dl mel (fx 1½ dl hvedemel og 1 dl fuldkornsmel)
  • 70 g smør (koldt)
  • ½ tsk salt
  • 4 spsk vand (måske lidt mere)

Tærtefyld

  • stk porrer
  • 3 stk æg
  • 1 dl fløde (alternativt mælk)
  • 1 håndfuld fintrevet parmesan
  • 1 knivspids fintrevet muskatnød
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Tærtebund

  • Start med at forberede dejen. Kom mel og salt i en skål og smuldr det kolde smør i med dine fingre.
  • Når der ikke længere er klumper af smør, samler du dejen med lidt vand, til du har en sammenhængende dej, der ikke klistrer.
  • Stil dejen på køl i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca 2 mm tykkelse og kom det ene stykke bagepapir med dejen på i en tærteform.
  • Tryk dejen og bagepapir godt ned, så den passer til formen og skær overskydende dej fra. Prik bunden med en gaffel cirka 10 steder fordelt.
  • Forbag tærtebunden i 10 minutter.

Tærtefyld

  • Forbered i mellemtiden fyldet. Skær ender er porrerne og skær resten i tynde ringe.
  • Kom porrer op i en si/sigte, så du kan skylle jord væk. Det skal skyldes grundigt.
  • Fyld en gryde med vand og lad det koge op. Salt godt og kog porrer heri i 3 minutter. Hæld vandet fra og lad dem dampe af et par minutter.
  • Lav æggemassen ved at piske æg, fløde, fintrevet parmesan og muskatnød samt et drys salt og friskkværnet peber sammen.
  • Fordel porrer på den forbagte bund og hæld forsigtigt æggemassen over.
  • Bag din porretærte i cirka 30 minutter til gylden på toppen.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments