Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Porretærte med ost
En klassisk porretærte på en tærtebund med smør smagt til med masser af parmesan og muskatnød. Server fx til en frisk salat.
5
fra 1 stemme
Servings:
4
personer
Forberedelse
20
minutter
min
Tilberedelse
40
minutter
min
I alt
1
time
t
Ingredients
Tærtebund
2½
dl
mel
(fx 1½ dl hvedemel og 1 dl fuldkornsmel)
70
g
smør
(koldt)
½
tsk
salt
4
spsk
vand
(måske lidt mere)
Tærtefyld
1½
stk
porrer
3
stk
æg
1
dl
fløde
(alternativt mælk)
1
håndfuld
fintrevet parmesan
1
knivspids
fintrevet muskatnød
salt og peber
Fremgangsmåde
Tærtebund
Start med at forberede dejen. Kom mel og salt i en skål og smuldr det kolde smør i med dine fingre.
Når der ikke længere er klumper af smør, samler du dejen med lidt vand, til du har en sammenhængende dej, der ikke klistrer.
Stil dejen på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca 2 mm tykkelse og kom det ene stykke bagepapir med dejen på i en tærteform.
Tryk dejen og bagepapir godt ned, så den passer til formen og skær overskydende dej fra. Prik bunden med en gaffel cirka 10 steder fordelt.
Forbag tærtebunden i 10 minutter.
Tærtefyld
Forbered i mellemtiden fyldet. Skær ender er porrerne og skær resten i tynde ringe.
Kom porrer op i en si/sigte, så du kan skylle jord væk. Det skal skyldes grundigt.
Fyld en gryde med vand og lad det koge op. Salt godt og kog porrer heri i 3 minutter. Hæld vandet fra og lad dem dampe af et par minutter.
Lav æggemassen ved at piske æg, fløde, fintrevet parmesan og muskatnød samt et drys salt og friskkværnet peber sammen.
Fordel porrer på den forbagte bund og hæld forsigtigt æggemassen over.
Bag din porretærte i cirka 30 minutter til gylden på toppen.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest