I dag skal du introduceres til en poke bowl med teriyaki kylling. Den står ofte på bowl herhjemme, når vi skal finde på aftensmad. Det kan sådan set være i alskens afskygninger, som tøm køleskabet eller bare med det, der er i sæson. Jeg elsker lige netop bowls, fordi de kan så meget. Der er en grund til, at de er blevet så populære de seneste år, og det er jo lidt som sushi i en skål. Især hvis du går med asiatiske smage, som i denne poke bowl med teriyaki kylling og chilimayo. Haps det er godt.
Opskriften her har jeg lavet i mit samarbejde med Magistrenes A-kasse, som jeg udvikler en masse budgetvenlig og lækre opskrifter og videoer til. Som gratis studiemedlem af Magistrenes A-kasse kan få endnu flere gode opskrifter, rabatter og gode tilbud, hvis du følger dem på Instagram.
Opskrift på poke bowl med teriyaki kylling og chilimayo
Det er faktisk en ret simpel opskrift. Den består af en bund af ris vend med lidt eddike-sukker-blanding som sushiris. Ovenpå er der tern af kylling stegt i teriyakisauce, strimler af gulerød og mango, edamamebønner og chilimayo. Du kan også toppe med soya for en simplere version, ligesom du kan stege kyllingen i soya, hvis du ikke har teriyaki.
Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve en buddha bowl med falafler og hummus eller en acai smoothie bowl med toppings.
Aftensmad på under 30 minutter
Det tager ikke lang tid at lave en poke bowl med teriyaki kylling som denne. Imens dine ris koger og trækker, kan du nå at lave det meste andet. Din chilimayo kan laves på 3 forskellige måder afhængig af, hvad du har lyst til. Du kan lave den helt fra bunden som en klassisk mayo med æggeblomme, der legeres med olie. Du kan røre en købe-mayo og lidt sriracha sammen til ønsket smag og styrke. Du kan også købe en chilimayo i supermarkedet – der er flere forskellige slags, og måske du kan finde en på tilbud. Det er helt op til dig.
Det kan du også komme i din poke bowl
Jeg elsker at toppe min bowls med alskens grøntsager og lækre dressinger. Jeg kigger ofte i køleskabet for at tømme eventuelle rester og ellers, hvad supermarkedet, sæsonen og tilbuddene byder på. Jeg kan godt lide en bund af ris, quinia, bulgur eller lignende. Protein kan bestå af ristede kikærter såvel som kylling. Nogle gange bruger jeg sprødstegt halloumi. Og så nogle bagte grøntsager – her elsker jeg broccoli/blomkål og så noget friskt/sprødt grønt. Mango er også lækkert, fordi det er saftigt og sødt. Som dressing kan du også prøve tahindressing.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Poke bowl med teriyaki kylling
Ingredienser
- 1½ dl ris
- 2 spsk eddike (fx risvineddike eller æblecidereddike)
- 1 spsk sukker
- 2 gulerødder
- 1 dl edamamebønner (bælgede, gerne optøet fra frost)
- ½ mango
- 200 g kylling (bryst eller inderfilet)
- 3 spsk teriyaki (du kan også bruge soya og en smule sukker)
- 4 spsk chilimayo (hjemmelavet eller købt)
- olivenolie
- salt
Fremgangsmåde
- Kog ris efter anvisningen på pakken med en smulesalt.
- Klargør kylling, fjern evt. sener og fedt og skær i små, mundrette tern.
- Opvarm en pande med et par spsk olie og et drys salt og steg kyllingen ved middelhøj varme, til ternene netop har fået farve hele vejen rundt. Ca. 2-3 minutter.
- Kom teriyaki på panden og lad det stege videre ved middeltemperatur i 3-4 minutter, til det er blevet lidt sticky, og kyllingen er tilberedt.
- Skræl strimler af gulerødderne og skær mango i tynde skiver.
- Rør eddike og sukker sammen og rør det i de kogte ris.
- Anret det hele i skåle og top med chilimayo.