Det her er den perfekte salat til at tage med til madpakken i skolen eller på arbejdet. Den er dejlig mættende og fyldt med smag og sommerlige farver. Den er også perfekt som tilbehør til kød, kylling og fisk, og så ville det passe super godt til grill-mad.
Opskrift på perlespeltsalat
Perlespelt er et sundere alternativ til ris. Der er mere bid i, og det mætter meget mere, og det er en super sund sund som tilbehør eller som den er. I denne perlespeltsalat har jeg tilføjet æbletern, avokado, rødløg og hakkede mandler. Ovenpå toppede jeg med en lækker, hjemmelavet pesto. Pestoen passer super godt til, da den er frisk, syrlig og har masser af smag, og så er den super nem at lave. Hele salaten kan du også sagtens spises, som den er.
Er du vild med denne perlespeltsalat, så skal du også prøve min madpakkesalat med kylling, min quinoasalat med varmrøget laks og gomadressing, min speltsalat med rød pesto og mozzarella eller mellemøstlige pastasalat med bagte tomater og tahindressing.
Tøm køleskabet salat – også til madpakken
Det, der er smart ved perlespeltsalat er, at du kan putte lige de ingredienser i, som du har lyst til. Jeg kan helt klart anbefale også at komme vindruer og tørrede tranebær i, det smager super godt! Eller feta hvis du har det. Hvis du, af en eller anden årsag, ikke kan få perlespelt kan du bruge bulgur, quinoa, perlebyg eller grove ris i stedet. Og lav endelig en stor portion og hav til madpakken. Det er ikke en dårlig frokost.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Perlespeltsalat
Ingredienser
- 200 g perlespelt
- 1 æble
- 2 avokado
- ½ rødløg
- 1 håndfuld mandler
- – Pesto
Noter
Fremgangsmåde
- Kog perlespelten i en gryde med saltet vand efter anvisningen på pakken. Hæl derefter vandet fra og lad det køle lidt af.
- Forbered imens resten. Rist mandlerne gyldne på en pande.
- Skær æble og avocado i tern og rødløg i tynde skiver.
- Hak mandlerne groft og forbered dressing, hvis du ikke serverer pesto til (se note).
- Vend afkølede perlespelt med æble- og avokadotern, rødløg og hakkede mandler.
- Top med pesto eller vend med dressing.