Speltsalat med pesto, tomater og frisk mozzarella

11. april 2018

Speltsalat med pesto, tomater og frisk mozzarella

Skal vi ikke lige smutte en tur ned til Middelhavsområdet? Eller i hvert fald sende vores maver og sind derned. Jeg har læst mig frem til, at Middelhavsmad faktisk er et af verdens sundeste spisemønstre. Grøntsager, frugt, olivenolie, bønner, fuldkorn, nødder, fisk og skaldyr – og lidt mælkeprodukter, kød og vin oveni. Det lyder jo ikke dårligt. Derfor får I i dag en Middelhavsinspireret speltsalat med alt godt fra området (og mit køleskab).

Speltsalaten her er egentlig ret enkel. Jeg har kogt perlespelt og vendt dem med soltørret tomatpesto, imens de stadig er varme, så de trækker smag til sig. Et lille tip til dig: pesto er virkelig en god måde at tilsætte smag og gøre det mere cremet. Pesto-spelten er vendt med frisk spinat, cherrytomater, salte oliven og den lækreste bøffelmozzarella. Og masser af friskkværnet peber. Det er bare så lækkert og simpelt og sender mig fluks ned til de varmere lande med et glas kold hvidvin i hånden og fødderne i vandkanten. Server salaten som den er eller med et stykke fisk, kylling eller friskbagt brød til.

Læs også: Grove boller med oliven, oregano og soltørrede tomater / Aubergine-lasagne med tomat og bøffelmozzarella / Græsk inspireret kartoffelsalat med peberfrugt, feta og oliven / Frisk pasta med hjemmelavet, soltørrede tomatpesto

Speltsalat med pesto, tomater og frisk mozzarella Speltsalat med pesto, tomater og frisk mozzarella

Speltsalat med pesto, tomater og frisk mozzarella (tilbehør til 4 personer)

 • 2 dl perlespelt / perlebyg
 • 75 g frisk spinat
 • 14 cherrytomater
 • 1 håndfuld oliven, uden sten
 • 3 store spsk pesto (hjemmelavet rød / grøn eller købt)
 • 125 g frisk mozzarella (gerne bøffelmozzarella)
 • Et skvis citronsaft
 • olivenolie, flagesalt og peber

 

Så nemt er det: Start med at koge dine spelt eller byg efter anvisningen på pakken. Jeg gav mine cirka 20 minutter. Lad dem køle lidt af og vend dem så med pesto og citronsaft.

Skyl spinat og fordel det på et fad eller i en dyb skål. Kom de pestovendte spelt ovenpå. Skyl og halver tomaterne og kom dem på salaten sammen med oliven. Riv mozzarella i mindre strimler med hænderne og fordel dem på salaten også. Dryp med lidt god olivenolie og drys med flagesalt og friskkværnet peber.

 • Reply
  Christina
  16. april 2018 at 10:45

  Hi Anna

  Din opskrift med speltsalat med pesto ser super lækker ud, men er der et alternativ til tomater i opskriften?

  • Reply
   Anna Bartels
   16. april 2018 at 11:05

   Hej Christina. Tusind tak! Den smager også bare skønt.
   Og godt spørgsmål. Du kan ikke lide tomater? Ellers kan du sagtens bruge andet grønt, der kan give lidt “saft” til retten.
   Du kunne eksempelvis stege lidt squash og/eller aubergine en tern på en pande eller måske bage større stykker af rød peber i ovnen.
   Håber noget af det friter 🙂
   Kh Anna

Svar