Annonce

Pastasalat med langtidsbagte tomater, aubergine og tahindressing

Pastasalat med langtidsbagte tomater, aubergine og tahindressing

For et par uger siden lavede jeg en nem picnic til min roomie og jeg, som vi tog med ud i det gode vejr. Den bestod af denne lækre mellemøstlige pastasalat med langtidsbagte tomater, bønner. bagt aubergine og cremet tahindressing. Vi pakkede det hele med et tæppe, en flaske hyldeblomstsaft og en picnickurv. Ideen opstod faktisk, da jeg havde en del tomater, en aubergine og noget lækker pasta i skabene, og tahindressing går man bare aldrig galt i byen med. Jeg elsker tahindressing!

Pastasalat med langtidsbagte tomater

Denne pastasalat med langtidsbagte tomater og andet godt er enorm nem at lave, forholdvis billig og mætter dejlig. Der er både fuldkorn, grøntsager, fedt og vitaminer i, og så kan den både spises alene, på madpakken eller til kød / kylling. Den består af pasta, sprøde grønne bønner, bagt aubergine og langtidsbagte, saftige tomater vendt i tahindressing. Hvis du ikke er stødt på tahin før, så er det en sesamsmør. Det kan laves til den mest cremede og nøddeagtigte mellemøstlige dressing, der går super til blandt andet aubergine. Spis pastasalaten som tilbehør til kød eller kylling eller måske hjemmelavede falafler. Du kan også sagtens spise den som den er, fx på madpakke.

Pastasalat med langtidsbagte tomater, aubergine og tahindressing

Pastasalat til madpakken

Pastasalat er aldrig en dårlig ide, når vi snakker madpakkeideer. Pastasalat mætter og kan maskere en masse grøntsager. Du skal bare bruge pasta, noget lækkert grønt og en god dressing. Det kan være pesto, tomatsauce, olivenolie, sennepsdressing eller tahindressing som her. Brug gerne nogle grøntsager, der kan give både saft og sprødhed til pastasalaten. Det gør den mere spændende at spise.

Pastasalat med langtidsbagte tomater, aubergine og tahindressing
Pastasalat med langtidsbagte tomater, aubergine og tahindressing

Pastasalat med langtidsbagte tomater, aubergine og tahindressing

Denne pastasalat er nok som tilbehør til 4 personer eller madpakke til 3.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse1 time

Ingredienser

  • 250 g cherrytomater
  • 1 aubergine
  • 200 g grønne bønner (haricot verts, fra frost)
  • 250 g pasta
  • 3 spsk tahin
  • ¾ dl yoghurt naturel (eller cremefraiche)
  • ½ citron
  • 1 tsk honning
  • spidskommen
  • dl sesamfrø
  • salt og peber
  • olivenolie

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Halver cherrytomater og skær aubergine i runde skiver og hver skive i kvarte.
  • Kom dem på en bageplade med bagepapir og vend dem i et par spsk olivenolie, et drys salt og peber.
  • Fordel det hele ud på bagepladen – tomaterne skal vende med den runde ende nedad.
  • Bag det ved 130 grader i en time.
  • Når tomater og aubergine er ved at være færdig, skal du koge pasta i saltet vand efter anvisning på pakken.
  • Rør dressingen sammen af tahin, citronsaft, yoghurt, honning og et drys spidskommen og salt.
  • Overhæld de grønne bønner med varmt vand, så de tør op. Hæld vandet fra pastaen og lad det afkøle lidt, inden du vender med tahindressing, bønner og aubergine.
  • Pynt med tomater, flagesalt og sesamfrø på toppen.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments