Det her er, hvad jeg kalder guf for maven. Peanutbutteris. Virkelig GUF! Nogle af de ingredienser jeg aller bedst kan lide, peanutbutter og mørk chokolade, samlet i en cremet is – det er lækkert. Det er faktisk ved at være et stykke tid siden, jeg lavede isen, da der var nogle efterårsopskrifter, jeg lige ville dele med jer først, så er det først nu, at I får denne lækre is at se. Det er nemlig heldigvis sådan, at man kan spise is hele året rundt. Og det gør jeg gerne.
Opskrift på peanutbutteris
Peanutbutter er nærmest godt i alt, og hjemmelavet is er ingen undtagelse. Peanutbutteris smager så skønt. Cremet, salt og knasende. Kombinationen af den bløde is, den salte peanutbutter, den mørke let bitre chokolade og knasende peanuts er konge. Hvis du elsker peanutbutter, er denne is med peanutbutter i hvert fald lige noget for dig.
Er du vild med hjemmelavet is, så bør du også prøve min vaniljeis med lemon curd og crumble, lakridsis, cookie dough is eller saltkaramel is.
Hjemmelavet is uden ismaskine
Jeg er så heldig, at jeg har en ismaskine. Og jeg må også være ærlig og sige, at hjemmelavet is bliver bedst med sådan en. MEN jeg vil dog give dig et lille tip, hvis du nu ikke har en ismaskine stående derhjemme: sæt (peanutbutter)isen i fryseren og rør hver halve time. Når isen så ligner tyk softice, kan du (i dette tilfælde) røre saltede peanuts og hakket mørk chokolade i og derefter lade isen stivne helt. På den måde slipper du for de værste iskrystaller.
Peanutbutteris med mørk chokolade og peanuts
Ingredienser
- 2½ dl fløde
- 2½ dl sødmælk
- 5 æggeblommer (evt. pasteuriserede )
- 110 g sukker
- 75 g peanutbutter (stuetemperatur, crunchy, uden tilsat sukker)
- 50 g mørk chokolade (grofthakket)
- 1 håndfuld peanuts
Fremgangsmåde
- Kog mælk og fløde op til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen.
- Pisk sukker og æg sammen.
- Hæld langsomt den varme mælk og fløde i æggesnapsen, mens du pisker.
- Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du rører. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule – det gør den omkring 85 grader.
- Rør peanutbutter i og lad cremen køle helt af. Dette kan sagtens gøres dagen før.
- Når din iscreme er helt kold, skal du køre den på en ismaskine, til du har en tyk softice.
- Vend til sidst peanuts og grofthakket mørk chokolade i.
- Kom i en beholder og frys i minimum 3-4 timer, gerne natten over.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!