Hjemmelavet saltkaramel is

6. august 2014

Hjemmelavet saltkaramel isÅh jeg tror, at jeg har fundet mig en ny yndlings is. Hjemmelavet saltkaramel is – for søren den smager godt! En cremet vaniljeis med swirl (altså nærmest striber/streger) af den lækreste dulce de leche med flager af havsalt serveret med lidt friske blåbær. Der er simpelthen ikke meget, der slår hjemmelavet is. Især fordi is kan laves i utallige varianter, og jeg bliver altid inspireret, når jeg får is ude.

Denne saltkaramel is er indtil videre min favorit. Kombinationen af den cremede is sammen med den søde karamel og modspillet fra havsaltet, passer bare virkelig godt sammen. Næsten lidt for godt. Du er i hvert fald advaret – det er lidt afhængighedsdannende. Og så er det ret nemt at lave. Farligt!

Find endnu flere opskrifter på is lige her.

Hjemmelavet saltkaramel is

Hjemmelavet saltkaramel isHjemmelavet saltkaramel is

Hjemmelavet saltkaramel is (ca. 1 liter)

 • 2 bæger pasteuriserede æggeblommer (altså 4 æggeblommer i alt)
 • 1 dl sukker
 • 3 dl mælk (helst sødmælk)
 • 2 dl piskefløde
 • korn fra 1/2 vaniljestang
 • 1/3 af en dåse dulce de leche (find nem opskrift lige her)
 • ca. 1 tsk havsalt

Så nemt er det:
Først skal du sørge for at lave din dulce de deche. Det kan eventuelt gøres nogle dage før. Placer den i køleskabet, så den er kold. Herefter skal du lave isen: start med at piske æggeblommer og sukker luftigt – det tager et par minutter. Pisk herefter mælken i lidt ad gangen sammen med kornene fra vaniljestangen. Tag en ny skål frem, pisk piskefløden stiv i den og vend den så forsigtigt i æggemassen. Kør ismassen på en ismaskine*. Jeg bruger denne ismaskine (affiliate link), der er virkelig god.

Lav imens saltkaramellen: kom 1/3 af en dåse dulce de delche op i en kop/lille skål, rør godt rundt og vend derefter havsalt langsomt i. Vær ikke for voldsom, da det er meningen, at der skal være flager af salt i karamellen.

Kom isen op i en beholder, når konsistensen er som tyk softice. Fordel små “klatter” af saltkaramel oven på isen og swirl det rundt med en ske, så karamellen trækker streger og laver små lommer af saltkaramel nede i isen (se evt billede nedenunder). Kom beholderen i fryseren i mindst et par timer, gerne natten over.

*Isen bliver bedst på ismaskine, men hvis du ikke har sådan en, kan du komme den i en beholder og derefter i fryseren – bare husk at rør i isen ca. hver halve-hele time, indtil konsistensen af som softice, for at undgå iskrystaller. Kom så først saltkaramel på, når konsistensen er tyk.

 • Reply
  Jacob Larsen
  7. august 2014 at 9:51

  Ooooorg, hvor ser den modbydelig lækker ud.
  Den vil jeg prøve at lave. Håber min kan blive lige så flot som din 😉

  • Reply
   Anna
   7. august 2014 at 13:54

   Mange tak Jakob, åhh den var også virkelig god! – lad mig endelig høre, hvad du synes? 😉
   Kh Anna

 • Reply
  Camilla
  7. august 2014 at 15:05

  haps det ser lækkert ud – tror jeg skal prøve med swirls næste gang. ellers kan det også anbefales at lave en grundgelato og så putte en dåse kogt dulche leche og lidt havsalt med i kogningen af mælk og fløde 🙂

  • Reply
   Anna
   7. august 2014 at 15:55

   Tak Camilla, det er jeg for at du synes – det var nærmest også det bedste, når man gravede skeen ned i en af karamel-“lommerne” 😀
   – det må jeg da helt sikkert prøve!
   kh Anna

Svar