Uimodståelig lakridsis

Uimodståelig lakridsis

Jeg sidder og drømmer tilbage til denne uimodståelige hjemmelavede lakridsis, jeg lavede for et par weekender siden. Det er virkelig en af de bedste is, jeg nogensinde har smagt – og den bedste, jeg nogensinde selv har lavet. Jeg eksperimenterede lidt med en basis isopskrift, og det blev til denne uimodståelige lakridsis.

Isen er dejlig cremet og har en perfekt smag af lakrids. Hvis du ikke er så vild med lakrids, kan du sagtens komme andre smagesgivere i i stedet for. Jeg skal ihvertfald arbejde videre med ingredienser som bær, chokolade, cookie dough, karamelliserede nødder… Åhh der er jo så mange gode valgmuligheder! “Desværre” er isen utrolig nem at lave, så jeg kommer jo nok til at lave den igen snart.

Find flere opskrifter på hjemmelavet is lige her.

Uimodståelig lakridsis

Uimodståelig lakridsis

* Isen bliver bedst på ismaskine, men hvis du ikke har sådan en, kan du komme den i en beholder og derefter i fryseren. Bare husk at røre i isen ca. hver halve-hele time, indtil konsistensen af som softice for at undgå de værste iskrystaller. Kom så først lakridssirup på, når konsistensen er tyk.

Uimodståelig lakridsis (ca. 1 liter)

  • 1 dl sukker
  • 2 bæger pasteuriserede æggeblommer (svarer til 4 blommer)
  • 250 ml. sødmælk
  • 250 ml. piskefløde
  • 2 tsk raw lakrids pulver (Johan Bülow)
  • 1 spsk lakridssirup (Johan Bülow – kan udelades)

Så nemt er det: Start med at piske sukker og æggeblommer luftigt (sukkeret skal være opløst) – det tager et par minutter. Kom mælken i lidt ad gangen, mens du pisker. Pisk fløden stiv i en anden skål. Vend den forsigtigt i æggemassen. Kør massen på en ismaskine*. Jeg bruger denne ismaskine (affiliate link), der er virkelig god. Imens isen kører rundt drysser du lakridspulver i.

Når isen er som tyk softice, kommer du det i en beholder. Fordel lakridssiruppen over isen i tynde stråler og “swirl” det rundt ovenpå isen. Du kan sagtens spise isen med det samme, men jeg vil anbefale at sætte beholderen i fryseren i nogle timer for at få endnu mere is-konsistens.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments