Vaniljeis med lemon curd og crumble

Vaniljeis med lemon curd og crumble

Åh jeg tror muligvis, at jeg har fundet mig en ny favorit is. Vaniljeis med lemon curd og crumble. Den er i hvert fald på toplisten over de is, jeg har lavet – måske sammen med hasselnøddeis. Og vejret disse dage skriger jo på is i store mængder, og derfor kunne jeg ikke lave andet. Jeg havde dog en smule svært ved at beslutte mig for smag og fyld, så jeg må nok (desværre) snart i iskøkkenet igen. Ikke desto mindre får I en god én af slagsen i dag. Og sommerlig ikke mindst.

Vaniljeis med lemon curd og crumble

Jeg har kombineret 3 gode ting i én. Cremet og blød vaniljeis, syrlig-sød lemon curd og sprød smørbagt crumble. Uhm. Den smager altså drøngodt. Du skal helst have en ismaskine til at lave den, og jeg lover, at det er det hele værd.

Vaniljeis med lemon curd og crumble

Hjemmelavet is uden ismaskine

Hvis du ikke har en ismaskine, kan du overveje at lave en parfait is i stedet – der skal du bare komme iscremen på frys over et par timer og røre i den undervejs. Når konsistensen er som tyk softice, kan du fortsætte som i opskriften efter isen er taget af ismaskinen. Så laver du nemt vaniljeis med lemon curd og crumble uden ismaskine.

Vil du lave den hurtige version?

Køb en god vaniljeis og rør selv lemon curd i og top med hjemmebagt crumble. Det er altså også en god og hurtig dessert til gæster. Jeg kan også anbefale vaniljeis med olivenolie og salt.

Vaniljeis med lemon curd og crumble
Vaniljeis med lemon curd og crumble

Vaniljeis med lemon curd og crumble

5 fra 1 stemme
Antal: 1 liter
Forberedelse40 min
Tilberedelse15 min
Frysetid3 t

Ingredienser

Vaniljeis med lemon curd

  • 2,5 dl fløde
  • 3 dl sødmælk
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 120 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 150 g lemon curd (købt eller hjemmelavet)

Crumble

  • 100 g hvedemel
  • 75 g smør (koldt)
  • 50 g sukker
  • 1 nip salt

Noter

*Jeg brugte ikke al min crumble, men resterne er god på yoghurt, smoothies, koldskål eller bare som snack.

Køkkenudstyr

  • Ismaskine
  • Gryde
  • Termometer

Fremgangsmåde

Vaniljeis med lemon curd

  • Kog mælk og fløde op til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen.
  • Flæk vaniljestangen og mas kornene i lidt af sukkeret. Pisk vanilje, sukker og æg sammen.
  • Hæld langsomt den varme mælk og fløde i æggesnapsen, mens du pisker.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du rører. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule – det gør den omkring 85 grader.
  • Lad cremen køle helt af. Dette kan sagtens gøres dagen før.
  • Når din iscreme er helt kold, skal du køre den på en ismaskine, til du har en tyk softice.
  • Fordel din vaniljeis i en lille form og brug en ske til at ‘swirle’ klatter af lemon curd i isen. Bræk evt. crumble-stykkerne i mindre stykker og fordel dem oven på isen*.
  • Kom isen på frys i minimum et par timer.

Crumble

  • Imens din iscreme køler af, skal du lave crumble. Tænd ovnen på 180 grader.
  • Kom mel og koldt smør (skåret i tern) i en lille skål og smuldr det sammen med fingrene, til det ligner crumble.
  • Smuldr derefter sukker og salt i, til det er ensartet.
  • Fordel små klumper (a 2-3 cm tykkelse) på en bageplade med bagepapir og giv det 10-15 minutter i ovnen, til det er gyldent og lysebrunt i kanterne.
  • Hiv bagepapiret over på en rist og lad det afkøle og blive sprødt her.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments