Hjemmelavet vaniljeis med olivenolie og flagesalt

1. november 2019
Hjemmelavet vaniljeis med olivenolie og flagesalt

En cremet og lækker hjemmelavet vaniljeis dryppet med god olivenolie og drysset med flagesalt. Den kombi har du måske ikke hørt før. Ikke desto mindre – bliv lige hængende. Jeg lover, at det er en smagskombination dine smagsløg sjældent vil glemme. Det er ikke en dessert, du kører ned i spandefuld, men den er perfekt som en kugle eller to efter en god middag.

Det er faktisk en virkelig simpel dessert. Du har bare brug for en lækker vaniljeis, god olivenolie og flagesalt. I dag får du opskriften på en super nem og virkelig lækker hjemmelavet vaniljeis. En der ikke krystalliserer, og som er sød og fyldt med vaniljekorn. Vælg gerne en lidt frugtig olivenolie. Server den for dine gæster, og de vil få en anderledes smagsoplevelse, de sjældent vil glemme. Jeg serverede den for flere venner, og de måtte alle ændre deres ellers lidt skeptiske forudindtagelser og indrømme, at det faktisk var ret lækkert.

Læs også: Is a la mande med marcipan og chokolade / Islagkage med saltkaramel og brownie / Peanutbutteris med mørk chokolade / Hasselnøddeis med chokolade

Hjemmelavet vaniljeis med olivenolie og flagesalt

Hjemmelavet vaniljeis med olivenolie og flagesalt 

(til 4-5 personer)

  • Is: 2,5 dl piskefløde
  • 2,5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 6 æggeblommer
  • 120 g sukker
  • Derudover: Flagesalt
  • En god jomfru olivenolie

Så nemt er det: Start med at lave din is. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom mælk, fløde og den tomme vaniljestang i en gryde og kog det op til kogepunktet. Tag gryden af varmen.

Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn, til det er lyst og luftigt. Fjern vaniljestangen fra gryden og hæld mælkeblandingen ned i æggeblandingen langsomt, mens du pisker. Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du pisker hele tiden. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule – det gør den omkring 85 grader. Lad cremen køle helt af. Kan sagtens gøres dagen før.

Når din iscreme er helt kold, skal du køre den på en ismaskine, til du har en tyk softice. Kom isen i en beholder og på frys i minimum et par timer. Ved servering kan du tage isen op 10 minutters tid før. Scoop den til kugler, dryp med et skvæt olivenolie og drys med flagesalt.

    Svar