Mine bedste juleopskrifter ⭐

Mine bedste juleopskrifter. Så er vi faktisk over halvvejs til juleaften i en af mine absolutte yndlings måneder december, og jeg er ved at komme godt og grundigt i julestemning. Det haltede lidt i starten. Men at se julekalender, åbne lakrids-låger og være på julemarked har bestemt hjulpet på stemningen. Og så hjælper det også en del, at man kan finde en undskyldning for et spise risengrød mindst en gang om ugen. Jep, jeg er en kæmpe risengrødsfan! Er I andre derude? 😛

For mig er december en måned, hvor der er faste juleopskrifter, der må laves. Om det så er risengrød, rødkålssalat, julesmåkager eller luciaboller, så er det altså ikke december uden, hvis du spørger mig. Jeg har en del juleopskrifter på bloggen og tænkte derfor, at jeg ville samle mine bedste juleopskrifter i et indlæg til jer, der ønsker mere inspiration til resten af månedens køkken to-do liste. Så værsgo – skriv endelig, hvis du kaster dig ud i nogle af opskrifterne. Eller hvis du vil dele en opskrift, du laver hvert år, så tager jeg glad imod inspiration!

Mine bedste juleopskrifter

de bedste brunkager
De bedste brunkager – ingen december og juledage uden hjemmebagte brunkager. Min mor har altid være god til at bage dem. Sidste år gik jeg selv i køkkenet med inspiration fra hende, og det kom der disse lækre, krydrede og sprøde brunkager med mandler og pistacienødder ud af. Helst serveret med en god kop kaffe selvfølgelig.

Chai sirupHjemmelavet chai sirup – en super nem sirup til at røre i varm mælk og dermed lave hjemmelavet chai latte. Kom det ovenpå en kop chai the eller kaffe med masser af mælkeskum på toppen eller dryp over havregrød om morgenen. Den er dejligt krydret, sød og smager af hele julekrydderiskuffen samlet i en.

FuldkornsrisengrødFuldkornsrisengrød med pærer, lakridssukker og hasselnødder – som jeg skrev længere oppe, er det ikke december uden risengrød. Selvom jeg er vild med den klassiske risengrød, har jeg alligevel kastet mig ud i en fuldkornsversion. Både den mere klassiske med kanel, sukker og smør eller denne med sprøde tern af pære, knasende lakridssukker og ristede hasselnødder.

luciabollerSvenske lussekatte aka. luciaboller med marcipan – jeg ved godt, at det faktisk var i forgårs, den 13. december, at man traditionelt spiser dette fine, svenske bagværk. Men hvis du spørger mig, kan de altså sagtens spises alle årets andre dage. Luciabollerne er krydret med det obligatoriske safran og tilføjet et twist af marcipan og fintrevet citronskal.

sunde julesmåkagerSunde chewy julesmåkager – for et par år siden eksperimenterede jeg med en sundere julesmåkage. Det kom der disse seje/chewy cookies lignende, brunkageinspirerede småkager ud af. De er lavet med dadler, nødder og masser af varme krydderier og kan fint fungerer som et sundere alternativ til julens søde sager.

GørnkålssalatGrønkålssalat med appelsiner, dadler og tahindressing – mmh en af mine favoritsalater i december. En sprød grønkålssalat med saftige og syrlige appelsiner, søde dadler og en cremet nøddeagtig tahindressing. Den vil helt sikkert være populær på julebordet.

HonningbrødJulekrydret honningbrød – jeg har mange minder om dette honningbrød, som min mor har bagt næsten hvert år i december gennem min barndom. Brødet har en sprød skorpe, og honningen giver en lækker, nærmest lidt sej midte, og så er det fyldt med rosiner, ristede mandler og varme krydderier – allerbedst serveret lunt med iskold tandsmør.

julede bollerJuleboller med nisseøl – friskbagte boller er bare altid en god ide, og her får du en nem koldhævet version lavet med nisseøl. Den giver bollerne en lidt mørkere farve og sødere smag, som sammen med kanel, kardemomme, rosiner og grofthakkede mandler er så lækkert på en julemorgen.

julehistorien-om-ingefaersmaakagen-med-opskrift0
Ingefærsmåkager (og en lille historie) – denne opskrift har efterhånden et par år på bagen. Jeg har lavet den som en julehistorie, hvor der indeni historien også er fremgangsmåden for de krydrede og sprøde småkager med varmende ingefær.

rødkålssalatRødkålssalat med appelsin, tranebær og karamelliserede valnødder – ligesom grønkålsalaten længere oppe, er dette også en favorit på julebordet. Vi får faktisk rødkålssalaten hvert år til juleaften, og den passer godt ind som et sprødt og frisk element i den ellers lidt tunge (men gode) julemad.

Julede dadelkuglerJulede dadelkugler med citrus og kanel – dadelkugler havde vel sin popularitet for et par år siden. Ikke desto mindre så er de stadig helt vildt lækre. Her har jeg lavet en version krydret med kanel og kakao, saft fra klementiner og skal fra en appelsin. De er, ligesom småkagerne længere oppe, super som et sundere alternativ til julens søde sager.

jule cookiesJule cookies med appelsin, mørk chokolade og mandler – cookies er altid en vinder. Her har jeg lavet en sprød juleversion fyldt med varme krydderier som kanel, ingefær, nelliker og fintrevet appelsinskal, store stykker af mørk chokolade og ristede, grofthakkede mandler.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments