Butter chicken

Butter chicken opskrift

Hvis jeg skulle vælge et yndlingskøkken, ej okay ét vil muligvis være umuligt, men hvis jeg skulle sige én af mine favoritter, så er det helt klart indisk. Jeg er vild med indisk mad, især fordi retterne er fyldt med smag, cremethed og lækre ingredienser. En af mine favoritterne inden for det indiske køkken er butter chicken, og jeg må sige, at jeg både har smagt de rigtig gode og mindre gode varianter.

Opskrift på butter chicken

Derfor tænkte jeg, at det nu måtte være tid til selv at prøve, og hermed gik en sød veninde og jeg i krig i køkkenet. Det var virkelig en god beslutning, for mums hvor det var lækkert. Det karakteristiske ved butter chicken er den milde, aromatiske sauce med masser af krydderier og det helt møre kyllingekød, herfra “butter chicken” – retten er altså ikke fyldt med smør (min version er ihvertfald ikke), men den smager simpelthen så lækkert og cremet. Server gerne med ris, naan-brød, friske koriander og lime.

Hvis du er på udkig efter andre indiske opskrifter, kan jeg også anbefale dahl med skyr og ristede mandler, cremet kylling i cashewnøddesauce eller vegetar curry med kikærter og græskar.

Butter chicken opskrift

Note: Der har været forskellige tilbagemeldinger på denne butter chicken. Nogle synes, at den er perfekt cremet og krydret. Andre mener, at den mangler lidt af begge. Jeg vil sige, at det afhænger meget af dine smagsløg, og det her er en sundere version, end den du finder hos traditionelle indiske takeaway steder. Er du vil med ekstra fløde, smør og krydderier – så tilføj ekstra! Kom et par fed hvidløg mere i, skru op for krydderierne og tilsæt lidt ekstra fløde og smør. Hvis du er til det, så bliver den bestemt ikke dårligere af det.

Butter chicken opskrift

Butter chicken

Indisk butter chicken i en lidt sundere version, end den du får hos takeaway-stederne. Dog stadig med krydderier, mør kylling, fløde og smør, som du kender den. Server med ris.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse40 min
Marinering10 t

Ingredienser

Marinade

  • 500 g kyllingebryster
  • ¼ citron
  • 1 tsk fint salt
  • 2 tsk garam masala
  • 2 dl græsk yoghurt (10 %)

Sauce

  • 2 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk garam masala
  • 2 tsk mild paprika (1 tsk hvis stærk)
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1,5 dl piskefløde
  • 3 spsk smør
  • ris (til servering)

Fremgangsmåde

Marinade (gerne aftenen før)

  • Skær kylling i mundrette tern.
  • Kom kyllingetern i en plastikpose med de andre ingredienser til marinaden og masser det godt sammen.
  • Lad det marinere – gerne natten over på køl eller minimum et par timer.

Butter chicken

  • Hak løg, varm en gryde op med olivenolie og kom løgene heri.
  • Steg løgene i 15 minutter ved middel-lav varme, til de er bløde (her skal du være tålmodig, det giver en super god smag).
  • Tilsæt finthakket hvidløg og skru lidt op for varmen.
  • Tilsæt garam masala, paprika, chiliflager, kanel og lidt salt og “rist” det lidt sammen.
  • Kom også hakkede tomater og vand i og lad det simre i et par minutter.
  • Tilsæt så fløden og blend det forsigtigt med en stavblender, til det netop er ensartet.
  • Kom den marinerede kylling (og tilhørende saft) i.
  • Læg låg på gryden og lad det hele simre ved middel-lav varme, til kyllingen er tilberedt. Det tager cirka 15 minutter.
  • Rør til sidst smør i og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. lidt sukker. Server med ris.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments