Cremet kylling i kokos-cashewnøddesauce

Kylling i kokos-cashewnøddesauceJeg er blevet vild med denne nye indisk inspireret kylling i kokos-cashewnøddesauce, der sender dig direkte ned til det varme land mod syd. Retten er perfekt til disse kolde måneder, hvor du egentlig bare har mest lyst til en skål lækker, varm mad, der kan spises med en ske eller gaffel.

Kyllingen ligger i en cremet sauce, der blandt andet er lavet på krydderier, kokos og cashewnødder. Dette serveres med ris og toppes med koriander og chili – og det kan virkelig anbefales! Retten er forholdsvis nem at lave, og så har den en skøn, mild smag fra ingefæren og de varme krydderier samt en cremet konsistens fra de lækre cashewnødder. Hvis du er mere til fisk, kan jeg sagtens forestille mig, at du kan udskifte kyllingen med fx torsk.

Find endnu flere opskrifter med kylling lige her.

Kylling i kokos-cashewnøddesauceKylling i kokos-cashewnøddesauce

Kylling i kokos-cashew-sauce (til 4-5 personer)

 • 4 stk kyllingebryst
 • 1 løg + 2 hvidløg
 • 1 dl kokosmel
 • 3 spsk friskhakket ingefær
 • 1 finthakket chili
 • 1 spsk kanel + 1 spsk spidskommen + 1 spsk garam masala (alle stødt)
 • 100 g cashewnødder
 • 4 dl vand
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 dl kyllingefond (alternativ: 1 dl kogende vand rørt bouillonterning)
 • limesaft
 • olivenolie, salt og peber

servering: koriander, friskhakket chili og ris

 

Så nemt er det: Start med at skære kyllingebrysterne i mundrette, aflange strimler. Pil og hak løg og hvidløg og steg det i 1 spsk olivenolie i 5 minutter på en middelvarm pande. Tilsæt kokosmel, friskhakket ingefær, chili, stødt kanel, spidskommen, garam masala og 50 g cashewnødder (gem resten til senere). Steg det ved middel-høj varme i et par minutter, tilsæt de 4 dl vand og lad det simre i 10 minutter. Kom kokosmælk i og blend til en cremet konsistens uden klumper. Tilsæt nu kyllingefond og lad saucen koge lidt ind (simre) i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.

Imens saucen simrer, skal du stege kyllingestrimlerne på en pande med 1 spsk olivenolie ved middel-høj varme, til kyllingen er næsten gennemstegt. Kom kyllingestrimler og saft fra 1/2-1 lime ned i saucen og lad det hele koge sammen ved omrøring i et par minutter, til kyllingen er færdig. Vend de sidste 50 g cashewnødder i saucen det sidste minut og server med ris, koriander og lime til.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments