Hjemmelavet hasselnøddeis

Hjemmelavet hasselnøddeis
skaermbillede-2018-05-17-kl-20-09-04

Hasselnøddeis og hasselnøddesmør. Der er hele to opskrifter i én i dag. Det er altså noget af en onsdagsbedrift. Tag det som en undskyldning fra mig til dig om at spise is. Og ikke bare hvilken som helst is. Hasselnøddeis! Jeg havde selv enormt mange forventninger, for jeg har virkelig fået gode italienske gelato is med den dejligste smag af hasselnødder. Og jeg er bare så tilfreds med denne portion, så jeg har glædet mig enormt meget til at dele den med jer. Jeg har indgået et lille samarbejde med Bosch, der netop har re-lanceret deres VitaBoost High Speed blender. Jeg har samarbejdet med dem før og har blandt andet lavet bagt tomatsuppe og nem lemonade i blenderen.

I dag har jeg testet, hvis ikke dén ultimative så i hvert fald i en de opskrifter, der kan skille de gode og dårlige blendere fra hinanden. Nøddesmør til hasselnøddeis. Den nye VitaBoost High Speed blender (affiliate link) er en af de bedste blendere, jeg har arbejdet med. Den kan forvandle selv de hårdeste ingredienser til helt glatte smoothies, supper og meget mere. Den har en motor på 1600 Watt og 30.000 omdrejninger i minuttet, hvilket svarer til over 400 km/t. Selve kanden kan indeholde 2 liter og er lavet af ridsefrit og brudsikker tritan. Knivene er af rustfrit stål og sikrer en cremet konsistens.

vita boost blender
Hasselnøddesmør
Hasselnøddesmør

Jeg har testet VitaBoost High Speed blender – hvad kan den så?

Jeg er blevet virkelig glad for min blender og har testet alt fra smoothie med rå rabarber, en sød peanutbutter hummus, nem lemonade med hele citroner og en krydret, varm sød kartoffelsuppe. Den hurtige hastighed varmer nemlig ingredienserne op til cirka 80 grader. Blenderen fra Bosch har 6 forskellige programmer: Shake, smoothie, is, suppe, sauce og et rensningsprogram. Du finder den lige her (affiliate link). Efter brug kommer jeg bare 1 liter vand og et par dråber opvaskesæbe i, trykker på ‘cleaning’ og så renser den sig selv. Vildt smart!

Hasselnøddeis med hjemmelavet hasselnøddesmør

Jeg har altid været lidt afhængig af nøddesmør, især peanutbutter. Og jeg måtte simpelthen teste om VitaBoost’en også kunne klare det. Det kunne den uden problemer. Jeg lavede derfor en portion hasselnøddesmør med en intens, ristet smag fra hasselnødderne og et knips salt. Hjemmelavet nøddesmør smager simpelthen så godt, og du kan lave det med alle slags nødder og kerner. Jeg skal i hvert fald til at lave meget mere nøddesmør selv.

Jeg har dog også altid haft lyst til at lave hjemmelavet hasselnøddeis, og det her var jo en perfekt anledning til at røre frisklavet hasselnøddesmør i en isbase. Det blev til denne helt uimodståelige og cremede hasselnøddeis med den lækreste, ristede hasselnøddesmag, ekstra ristede hasselnødder og stykker af mørk chokolade. Jeg svævede en smule på en sky timerne efter at have smagt den. Jeg forudser den til at blive sommerens is. Kæmpe anbefaling herfra!

Hasselnøddesmør

Hasselnøddesmør med chokolade

Vil du lave en mere chokoladet version af hasselnøddesmørret, kan du tilsætte lidt chokoladen, når du blender – det bliver lidt nutella-agtigt. Find en præcis opskrift her og gør dig klar til at blive en smule afhængig. Det er i hvert fald en lidt farlig ting at have i køleskabet.

Ps. du vil helt sikkert have hasselnøddesmør tilovers, efter du har lavet din is. Men det er slet ikke dumt. Brug det på grød, pandekager, med æble eller banan eller bare med ske selvfølgelig. Guilty pleasure værdigt!

Det kan du også lave med din blender: Bagt tomatsuppe / Haydari – tyrkisk dip med peberfrugt og feta / Mandelsmør / Cashewsmør med vanilje / Sunde snickersbidder 

Hjemmelavet hasselnøddeis
Hjemmelavet hasselnøddeis
Hjemmelavet hasselnøddeis

Hasselnøddeis med chokolade

5 fra 1 stemme

Ingredienser

Hasselnøddesmør

  • 200 g hasselnødder
  • 1 nip salt

Hasselnøddeis

  • 4 pasteuriserede æggeblommer (svarer ofte til 2 bægre)
  • 1 dl rørsukker
  • 2,5 dl sødmælk
  • 2,5 dl piskefløde
  • 80 g hasselnøddesmør
  • 50 g mørk chokolade (grofthakket)
  • 1 håndfuld hasselnødder (ristede og grofthakkede)

Noter

Hvis du ikke har en ismaskine, kan du erstatte lidt af mælken med piskefløde og komme ismassen (inden den burde køres på maskine) i fryseren og røre i den hver halve time, indtil du har en softice-konsistens. Rør herefter hasselnødder og chokolade i og lad den sætte sig helt.

Fremgangsmåde

Hasselnøddesmør

  • Rist hasselnødderne i ovnen ved 150 grader i 15 minutter.
  • Lad dem afkøle en smule og kom dem op i blenderen sammen med salt.
  • Blend til du har flydende nøddesmør – det tager 5 minutters tid. Du skal skrabe lidt ned af siderne i starten, indtil den får ordentligt fat.
  • Opbevar hasselnøddesmørret på køl i et rent, skoldet glas med tætsluttende låg.

Hasselnøddeis

  • Kog mælk og fløde op til lige før kogepunktet i en gryde (82 grader). Tag gryden af varmen.
  • Pisk sukker og æggeblommer sammen.
  • Hæld langsomt den varme mælk og fløde i æggesnapsen, mens du pisker.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du rører. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule – det gør den omkring 85 grader.
  • Rør hasselnøddesmøret i og lad cremen køle helt af. Dette kan sagtens gøres dagen før.
  • Kør cremen på ismaskine til tyk softice (eller følg tip i noten, hvis du ikke har en ismaskine).
  • Vend til sidst grofthakkede hasselnødder og mørk chokolade i.
  • Kom hasselnøddeisen i en beholder og frys i minimum 3-4 timer, gerne natten over.
  • Tag din is ud lidt før, så du kan scoope den til fine kugler.
Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments