Opskrift på de lækreste, sprøde, saftige og snaskede halloumi tacos. Jeg er netop hjemvendt efter den dejligste tur, der blandt andet gik til Mexico. Jeg tror sjældent, at jeg har spist så meget god mad på så kort tid. Snaskede tacos, simreretter og endnu flere tacos. Det gav mig helt vildt meget lyst til at lave flere tacos, da jeg kom hjem, og her kommer et bud på nogle vegetariske tacos: halloumi tacos med sprød, paneret halloumi.
Opskrift på halloumi tacos
De her tacos er fyldt med lutter gode sager. Små stykker af paneret, sprød og friteret halloumi. Dertil en slags mangosalsa med avocado, koriander, rødløg og masser af lime. Øverst er der dryppet godt med chilimayo – en nem og hjemmelavet en af slagsen med et touch af røget paprika. Det er faktisk super nemt at lave halloumi tacos, tager måske en halv times tid og er ret geniale at servere til gæster også. Du kan nemlig forberede både salsa og mayo, og så skal du bare panere og stege halloumi og varme tacos før servering.
Er du vild med mexicansk mad, så skal du også prøve mine opskrifter på huevos racheros, mexicansk lasagne med chorizo og kål eller måske grønne nachos med ost
Vegetariske tacos med sprød halloumi, mangosalsa og chilimayo
Når du tager til Mexico eller generelt spiser mexicansk, så er tacos ofte med kød. Og jo, det smager også super lækkert, men halloumi tacos er et super godt bud på nogle vegetariske tacos, hvor du ikke savner kødet. De sprøde og friterede halloumi giver dig mindst lige så meget tilfredsstillelse og passer så godt sammen med den friske, cremede og syrlige salsa og den let spicy chilimayo. Mængden af chili kan du sagtens selv justere, så den bliver præcis, som du kan lide den.
Hjemmelavede tacos som i Mexico
Når du spiser tacos på ægte mexicansk manér, så får du ofte en ret simpel taco med en slags fyld – fx noget mørt kød. Og så topper du selv din taco med guacamole, salsa, frisk lime og krydderurter. Det er jeg altså fan af. Det er også sådan, at jeg godt kan lide at servere disse tacos. Smid det hele på bordet og lad folk selv bygge og anrettet deres tacos én for én. Det er en virkelig hyggelig måde at spise på.
Tip: Du kan også prøve at panere og fritere et stykke torsk i stedet for halloumi. Det smager også så lækkert. Husk dog at salte dit stykke torsk inden panering.
Laver du en af mine opskrifter som fx disse halloumi tacos, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Halloumi tacos med mangosalsa og chilimayo
Ingredienser
Mangosalsa
- 2 stk avocado
- 1 stk rødløg
- 1 stk mango
- 1 håndfuld friske koriander
- 1 stk lime
- salt og peber
Chilimayo
- 1 stk æg
- 1 tsk æblecidereddike (alternativt limesaft)
- 1 tsk dijonsennep (kan undlades)
- 2 dl smagsneutral olie
- ½ tsk fint salt
- 3 tsk sriracha (eller lignende chilisauce)
- ⅓ tsk røget paprika (kan undlades)
Desuden
- 16 stk tacos
- 400 g halloumi
- 2 stk æg
- 2 dl hvedemel
- 3 dl rasp
- smagsneutral olie (til stegning)
Noter
Fremgangsmåde
Mangosalsa
- Skær avocado og mango i små tern. Hak løg og koriander fint og rør det hele sammen.
- Smag salsaen til med rigeligt limesaft, salt og peber. Den skal gerne være til den syrlige og friske side.
Chilimayo
- Kom æg, sennep, eddike, salt og olie i en høj, smal beholder (fx en målekande).
- Sæt en stavblender ned omkring æggeblommen og blend pulserende, til det begynder at tykne. Blend herefter det hele godt sammen til en cremet og tyk mayo.
- Smag din mayo til med sriracha, røget paprika, salt og evt. mere eddike.
Halloumi og samling
- Tag tre skåle frem: Slå de to æg ud i den ene og pisk det sammen. Hæld mel i den anden og rasp i den tredje.
- Dup halloumi tør og skær den i små, aflange stykker.
- Vend halloumistykkerne først i mel, så æg og til sidst rasp.
- Kom olie på en stor pande, så det dækker bunden godt. Varm det op til middelhøj varme.
- Steg den panerede halloumi på begge sider til gylden og sprød. Afdryp herefter gerne på et stykke køkkenrulle.
- Lun tacos en for en på en varm pande og læg dem ind i et viskestykke, så de forbliver varme, mens du varmer resten.
- Server og byg selv ved bordet.