Go Back
+ servings
Halloumi tacos med paneret friteret halloumi, avocado, mango og chilimayo

Halloumi tacos med mangosalsa og chilimayo

Lækre tacos med sprød, paneret halloumi, salsa med mango og avocado og en chilimayo. Opskriften er til fire personer med cirka 4 tacos pr person.
5 fra 1 stemme
Servings: 4 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredients

Mangosalsa

  • 2 stk avocado
  • 1 stk rødløg
  • 1 stk mango
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 1 stk lime
  • salt og peber

Chilimayo

  • 1 stk æg
  • 1 tsk æblecidereddike (alternativt limesaft)
  • 1 tsk dijonsennep (kan undlades)
  • 2 dl smagsneutral olie
  • ½ tsk fint salt
  • 3 tsk sriracha (eller lignende chilisauce)
  • tsk røget paprika (kan undlades)

Desuden

  • 16 stk tacos
  • 400 g halloumi
  • 2 stk æg
  • 2 dl hvedemel
  • 3 dl rasp
  • smagsneutral olie (til stegning)

Noter

Både salsa og mayo kan sagtens laves et par timer før, hvis du vil forberede. 

Fremgangsmåde

Mangosalsa

  • Skær avocado og mango i små tern. Hak løg og koriander fint og rør det hele sammen.
  • Smag salsaen til med rigeligt limesaft, salt og peber. Den skal gerne være til den syrlige og friske side.

Chilimayo

  • Kom æg, sennep, eddike, salt og olie i en høj, smal beholder (fx en målekande).
  • Sæt en stavblender ned omkring æggeblommen og blend pulserende, til det begynder at tykne. Blend herefter det hele godt sammen til en cremet og tyk mayo.
  • Smag din mayo til med sriracha, røget paprika, salt og evt. mere eddike.

Halloumi og samling

  • Tag tre skåle frem: Slå de to æg ud i den ene og pisk det sammen. Hæld mel i den anden og rasp i den tredje.
  • Dup halloumi tør og skær den i små, aflange stykker.
  • Vend halloumistykkerne først i mel, så æg og til sidst rasp.
  • Kom olie på en stor pande, så det dækker bunden godt. Varm det op til middelhøj varme.
  • Steg den panerede halloumi på begge sider til gylden og sprød. Afdryp herefter gerne på et stykke køkkenrulle.
  • Lun tacos en for en på en varm pande og læg dem ind i et viskestykke, så de forbliver varme, mens du varmer resten.
  • Server og byg selv ved bordet.