Lækre tacos med sprød, paneret halloumi, salsa med mango og avocado og en chilimayo. Opskriften er til fire personer med cirka 4 tacos pr person.
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
Forberedelse30 minuttermin
Ingredients
Mangosalsa
2stkavocado
1stkrødløg
1stkmango
1håndfuldfriske koriander
1stklime
salt og peber
Chilimayo
1stkæg
1tskæblecidereddike(alternativt limesaft)
1tskdijonsennep(kan undlades)
2dlsmagsneutral olie
½tskfint salt
3tsksriracha(eller lignende chilisauce)
⅓tskrøget paprika(kan undlades)
Desuden
16stktacos
400ghalloumi
2stkæg
2dlhvedemel
3dlrasp
smagsneutral olie(til stegning)
Noter
Både salsa og mayo kan sagtens laves et par timer før, hvis du vil forberede.
Fremgangsmåde
Mangosalsa
Skær avocado og mango i små tern. Hak løg og koriander fint og rør det hele sammen.
Smag salsaen til med rigeligt limesaft, salt og peber. Den skal gerne være til den syrlige og friske side.
Chilimayo
Kom æg, sennep, eddike, salt og olie i en høj, smal beholder (fx en målekande).
Sæt en stavblender ned omkring æggeblommen og blend pulserende, til det begynder at tykne. Blend herefter det hele godt sammen til en cremet og tyk mayo.
Smag din mayo til med sriracha, røget paprika, salt og evt. mere eddike.
Halloumi og samling
Tag tre skåle frem: Slå de to æg ud i den ene og pisk det sammen. Hæld mel i den anden og rasp i den tredje.
Dup halloumi tør og skær den i små, aflange stykker.
Vend halloumistykkerne først i mel, så æg og til sidst rasp.
Kom olie på en stor pande, så det dækker bunden godt. Varm det op til middelhøj varme.
Steg den panerede halloumi på begge sider til gylden og sprød. Afdryp herefter gerne på et stykke køkkenrulle.
Lun tacos en for en på en varm pande og læg dem ind i et viskestykke, så de forbliver varme, mens du varmer resten.