Gryderet med chorizo og bønner

Gryderet med chorizo og bønner - nem opskrift med kartofler

Opskrift på gryderet med chorizo og bønner. Hvad er din bedste ret med bønner og bælgfrugter? For at være ærlig så kunne jeg godt tænke mig at blive endnu bedre til at bruge det i min mad. Jeg synes selv, at jeg er god til at skære ned på mængden af kød, men jeg vil gerne inkludere flere planteproteiner, og det er, hvad jeg har forsøgt på i dag med denne opskrift. Mindre kød, flere bønner og godt med grønt. Uden at gå på kompromis med god smag og mæthed.

Opskrift på gryderet med chorizo og bønner

Denne gryderet med chorizo og bønner er faktisk forholdsvis simpel, og jeg har allerede lavet den et par gange, fordi det er super nem aftensmad – særligt på de kolde dage. Den består af chorizo, bønner og kartofler som hovedelementer. Dertil hvidløg, løg, peberfrugt og lidt tomater med et touch af røget paprika, der giver en god smag til retten. Chorizoen kommer til sin ret og giver dejlig smag, og bønnerne er helt smørmøre og super lækre. Jeg topper med en klat fed cremefraiche og en topping af hakket persille, citronskal og olivenolie, der giver en fin kant til retten.

Er du vild med denne ret, så skal du også prøve marokkansk gryderet med kikærter eller one pot pasta med chorizo og spinat.

Mexicansk gryderet bønnegryde med chorizo, bønner og kartofler

Mexicansk bønnegryde med kartofler og chorizo

Man kunne nok godt sige, at dette er en slags mexicansk bønnegryde. Den har i hvert fald klare associationer til Mexico med sin chorizo og røgede paprika, og det elsker jeg. Den er varm – både bogstaveligt talt men også med sin smag. Jeg har valgt at tilføje kartofler, da det giver mere mæthed, og jeg elsker den møre konsistens blandt det andet. Det kan undlades, hvis det er, og du vil sagtensogså kunne erstatte det med en kartoffelmos ved siden af eller endda ris til, hvis du har lyst.

Nem og hurtig aftensmad på under 30 minutter

Det er vitterligt super nem og sund aftensmad. Jeg vil næsten love, at du uden problemer kan lave denne gryderet med chorizo og bønner på under 30 minutter. Perfekt efter en kold og lang dag, hvor der skal noget nemt, hurtigt og varmende mad på bordet. Sådan en ret, der kan og skal spises med en ske, og som faktisk smager endnu bedre dagen efter, hvis du har rester. Den kan også fryse retten ned til en anden gang.

Laver du en af mine opskrifter som denne gryderet med chorizo og bønner, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Gryderet med chorizo og bønner - nem opskrift med kartofler

Gryderet med chorizo og bønner

En skøn, mexicansk inspireret gryderet fyldt med chorizo, bønner, kartofler, peberfrugt og røget paprika. Aftensmad til 3-4 personer med lidt brød til.
No ratings yet
Antal: 3 personer
Forberedelse25 minutter

Ingredienser

  • 350 g kartofler
  • 170 g chorizo (i pølse du selv skærer)
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk peberfrugt
  • 150 g tomater (gerne lidt slatne – kan også være en dåse hakkede tomater)
  • 1 dåse butter beans (eller lignende bønner)
  • 1 stk grøntsagsbouillonterning
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk røget paprika
  • salt og peber

Topping (kan undlades)

  • 3 spsk cremefraiche (eller græsk yoghurt)
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 stk øko citron (skallen)
  • 3 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  • Skær kartoflerne i mundrette tern og kog dem i saltet vand, til de er møre. Det tager cirka 10-15 minutter afhængig af størrelse.
  • Pil evt. skind af chorizopølsen og skær den i mundrette stykker.
  • Varm en gryde op til middelhøj varme med en spsk olivenolie. Steg chorizo heri et par minutter, til det har fået god farve.
  • Pil chorizoen op ad gryden men lad fedtet blive tilbage.
  • Skræl løg og hvidløg og hak begge dele.
  • Steg løg og hvidløg i fedtet fra chorizoen i små 5 minutters tid ved middelvarme, til de er bløde.
  • Skær imens tomater i halve. Flæk peberfrugten, fjerne kerner og det hvide i midten og snit den i tynde strimler.
  • Kom tomater og peberfrugt i gryden sammen med røget paprika og lad det stege et par minutter.
  • Tilsæt de kogte kartofler, chorizo og bønnerne (inkl. lagen – altså vandet de ligger i). Rør bouillonterningen ud i 1 dl kogende vand og kom også det i gryden.
  • Lad det hele simre et par minutter og smag til med salt og rigeligt peber.
  • Hak imens persille fint og rør det sammen med fintrevet skal fra citronen, olivenolie og et drys salt.
  • Server gryderetten med cremefraiche og persilletopping.
Gryderet med chorizo og bønner - nem opskrift med kartofler

Inspiration til opskrifter med bønner – spis flere bønner

For at vende tilbage til starten. Opskrifter med bønner, som denne gryderet med chorizo, skal mere på bordet hjemme hos os, og jeg vil også elske at dele det endnu mere med jer her på bloggen. Vi spiser virkelig ofte denne vegetar curry med græskar og kikærter, og jeg er også generelt glad for tacos med bønner eller quesadillas med bønner. Jeg elsker også at komme bønner i søde sager som fx sunde romkugler med sorte bønner. Jeg elsker også at riste dem hårdt på en pande eller i ovnen og komme det i bowls eller salater som fx denne bowl med stegt spidskål og ristede kikærter.

Har du en god opskrift med bønner? Så skriv endelig en kommentar og del den med mig.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments