Annonce

Tacos med bønner, tomatsalsa og avocado

Vegetar tacos med bønner, tomatsalsa og avocado
Tacos med bønner, tomatsalsa og avocado 1

Opskrift på tacos med bønner og lidt om Aarstidernes måltidskasser i en travl hverdag. Hvordan jonglerer man lige en travl hverdag med job(s), familie, venner, motion, aftensmad, madpakker, rengøring, tøjvask og alt andet, det indebærer? Det er et spørgsmål, jeg har tænkt rigtig meget over på det sidste, og som helt ærligt har fyldt en del. Og som måske er gået lidt udover hyggen ved at lave og spise aftensmad og det sociale heri. I hvert fald for mig hvor det for tiden ofte bliver en sur pligt at finde på aftensmaden. Især når kl. slår 17.00 efter en lang arbejdsdag.

Hjælp til en travl hverdag

Derfor har jeg spurgt Aarstiderne om hjælp, og jeg har glædet mig rigtig meget til at dele det med jer. Ikke kun en skøn rabatkode og en lækker opskrift på tacos med bønner med jer, så I selv kan teste det af, men lige så meget til at sætte fokus på det. For hvordan gør du? Hvad prioriterer du til/fra, og kan man nå det hele? Har du måltidskasser? Hopper du nogensinde over, hvor gærdet er lavest, eller er det bare mig, der føler mig det modsatte af superwoman, fordi jeg ikke kan nå/overskue det hele?

Aarstiderne Måltidskasse

Aarstiderne måltidskasser

Det seneste stykke tid har vi testet måltidskasserne fra Aarstiderne af for at se, om det kunne være en mulig løsning for os. Læs lidt længere nede hvad menuen har stået på. Aarstiderne går op i at have gode relationer til leverandørerne, alt er 100% økologisk og så dansk som muligt, og der er virkelig mange forskellige kasser at vælge imellem. Vi har valgt VegetarKassen for at få inspiration til mere bæredygtig, grøn mad. Jeg har også set mig lidt lun på VerdensKassen, som jeg vil prøve næste gang. Derudover har de også en super hyggelig gård, grønt område og butik i Humlebæk, som jeg har besøgt flere gang.

Har du lyst til at prøve en måltidskasse, kan du med rabatkoden ANNAMAD få 20% på din første bestiling hos Aarstiderne. Koden kan bruges én gang pr. kunde på web (og altså ikke i app’en) og kan kun indløses ved køb af abonnementsvarer som f.eks. måltidskasser.

Aarstiderne VegetarKasse
Aarstiderne VegetarKasse

Vegetarmenu til hele ugen

Jeg spiser nok 80-90% vegetarisk, og det betyder, at jeg altid kan bruge ny inspiration. Det må man sige, at jeg har fået de uger, jeg har testet VegetarKassen fra Aarstiderne. Vi har fået panang karry (minder om denne – bare vegetarisk) med søde kartofler og pak choi, perlebyg med salviebagt græskar, palmekål og kærnemælksdressing og frisk pasta med grønkålspesto, squashsauce og den lækreste mozzarella. Vi har også fået biksemad med søde kartofler, lynsyltede rødbeder og spejlæg, Tom Kha suppe med nudler og grøntsager og de tacos med bønner, som jeg deler opskriften på i dag. Det lyder da meget godt ikke sandt?

Opskrift på tacos med bønner, tomatsalsa og avocado

Jeg elsker mexicansk mad, og det er nok primært, fordi det er fyldt med smag, nærmest altid snasket og aldrig skuffende. Og når jeg spiser mexicansk, er det ofte tacos. Sådan en lille hapser har jo alt godt samlet i en håndfuld. Opskriften jeg deler med dig i dag er ligeså. Bløde, små tacos med bønner stegt i masser af krydderier, en frisk tomatsalsa med chili og limeskal og en cremet, grov guacamole. Med kogte majskolber på siden. Det er super simpelt men smager så skønt. Det er jo egentligt måske også det, der beskriver maden fra måltidskassen generelt. Simpelt, lidt anderledes og lækkert.

Vil du se en video af, hvordan man laver disse tacos med bønner, og hvor nemt det er, så tjek min Instagram. Og tag mig endelig med @annabartels eller #annamad, hvis du laver dem. Jeg vil elske at følge med! 

Vegetar tacos med bønner, tomatsalsa og avocado
Vegetar tacos med bønner, tomatsalsa og avocado

Tacos med bønner, tomatsalsa og avocado

Lækre vegetariske tacos med bønner, tomatsalsa og avocado. Opskriften er fra Aarstiderne og er fuld af smag og snask. Server gerne med majskolber til.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 400 g blommetomater
  • ½ chili
  • 1 lime (øko)
  • 400 g sorte bønner (kog dem selv eller køb dem fra dåse)
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk chiliflager
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 avocado
  • 6 bløde tacos (gerne a majsmel)
  • olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Koger du dine egne bønner, skal du sætte dem i blød dagen før og koge dem på dagen efter anvisning på pakken.
  • Skyl grøntsagerne. Skær tomaterne i små tern og kom dem i en skål.
  • Skræl løget og hak det fint. Halve chili, fjern kernerne og hak den helt fint. Tilføj mængde efter hvor stærk chilien er.
  • Rør fintrevet skal og saft fra 1/2 lime i sammen med lidt salt og stil til side.
  • Flæk avocadoerne, fjern stenen, skrab kødet ud og mos det groft med limesaft og salt. Stil det til side.
  • Varm en pande op til høj varme med lidt olivenolie og krydderierne. Tilsæt bønner og lidt salt og steg 3-4 minutter. Smag evt. til med flere krydderier og salt. Mos dem let med en gaffel.
  • Varm tacos en ad gangen på en tør pande i cirka 30 sekunder på hver side. Hold dem varme i et rent viskestykke.
  • Server så man selv kan bygge sin tacos og gerne med kogte majskolber til.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments