Det er ikke nødvendig det nemmeste at anrette disse fyldte rødspættefileter på en smuk måde, men jeg lover dig, at smagen vil rette op på det. Jeg elsker fisk, men hvis jeg skal være helt ærlig, så spiser jeg det slet ikke nok. Max en gang om ugen og her vælger jeg ofte laks. Det vil jeg gerne ændre på, og jeg tror nemt, at disse fiskeruller kan blive en fast del af vores repertoire fremover. De er nemlig så nemme og hurtige at lave.
Opskrift på fyldte rødspættefileter
Forestil dig en rødspættefilet lagt ud på et bræt. På midten lægger du et fyldt af flødeost med æbletern og frisk persille smagt til limesaft og limeskal, ruller fileten sammen og omkranser den med en skive parmaskinke. Og så bager du dem i ovnen, til de netop er tilberedte og saftige. Det tager max 20 minutter, og så har du altså en nem, sund og hurtig opskrift på fisk, som du ikke nødvendigvis har prøvet før. De fyldte rødspættefileter er faktisk også geniale til gæster, når det skal gå hurtigt.
Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min paneret torsk i havregryn og mandler, bagt laks med krydderurter, fyldte kyllingebryster med pesto og flødeost eller ovnbagt laks med nødder og honning.
Fyldte fiskeruller med rødspætter
Jeg har tidligere lavet fyldte kyllingebryster men aldrig fisk. Flødeosten bidrager med et cremet element, æblet med sødme og syre, krydderurter med smag og et touch af lime og det salte fra parmaskinken afrunder det hele. Og jeg skal helt sikkert give mig i kast med alle mulige slags fyldt. Det kunne være noget så enkelt som at bruge dild i stedet for persille eller citron i stedet for lime, men det kan også være at udskifte æbler med fennikel, tilsætte små tern af hårdt stegte svampe eller bruge ricotta i stedet for flødeost. Der er mange muligheder, og det kan næsten kun smage godt.
Hvad skal jeg servere til min bagte fisk?
Du kan servere det meste til bagt fisk og til disse fyldte rødspættefileter. Til en let fiskeret som denne kan jeg godt lide at servere et lidt tungere tilbehør som eksempelvis ovnbagte kartofler, grillede gulerødder med ricotta, græsk kartoffelsalat med peberfrugter og feta, en pastasalat med pesto, melonsalat med avocado og mozzarella, speltsalat med pesto eller måske smørstegte blomkål med saltmandler og granatæblekerner.
Laver du en af mine opskrifter som fx disse fyldte rødspættefileter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Fyldte rødspættefileter med flødeost og parmaskinke
Ingredienser
- 4 rødspættefileter
- 125 g flødeost
- 1 håndfuld frisk persille (eller dild)
- 1 æble (et lille ét)
- 1 øko lime
- 4 skiver parmaskinke (eller serranoskinke)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Hak æble og persille fint og rør det sammen med flødeost, fintrevet skal fra en hel lime, saft fra den halve og lidt salt og peber.
- Læg rødspættefileterne med skindsiden op, kom en spsk fyld på midten og rul den sammen.
- Rul parmaskinke rundt om rullerne og placer dem på et stykke bagepapir i et ildfast fad.
- Bag dem i 12-15 minutter afhængig af størrelse.
Nem opskrift med fisk
Jeg er ofte ude efter inspiration til nye og nemme retter med fisk, så det ikke bare bliver klassikerne. Og her synes jeg virkelig, at tankegangen om at rulle/fylde fisk med lækre sager er en genial ide. Den kan nemlig tilpasses sæson og selve fisken, og det er noget, de fleste vil kunne lide. Jeg vil i princippet altid forsøge at have et friskt element i fyldet og et cremet element. Det giver nemlig saftighed til fisken og især fyldte rødspættefileter, hvor fisken faktisk er ret tynd og nemt kan overtilberedes.