For et par uger siden var jeg hjemme hos mine søde forældre, og min mor og jeg laver altid lækker mad, når jeg er på besøg. Denne gang stod den blandt andet på fyldt kyllingebryst i selskab med mine knuste kartofler med hvidløgssmør og stegte asparges med mandelflager og kapers. Det var slet slet ikke dårligt.
Lækker opskrift med kyllingebryst: fyldt kyllingebryst
Og det der med at tage et flot billede af et råt fyldt kyllingebryst ik? Det er altså ikke helt nemt. Så bær lige over med mig. Det var nemlig blevet mørkt, da vi skulle spise det. Men for søren det er godt. Og nemt at lave. Kyllingebryster brunes på panden og fyldes med flødeost, pesto, soltørrede tomater, hvidløg, spinat og mozzarella, inden det bages i ovnen. Det bliver lækkert saftigt og smager så skønt. Hvis der er noget af fyldet, du ikke er så vild med, kan du bare udskifte. Behold dog gerne flødeost og mozzarella for at gøre det cremet.
Vil du prøve en anden slags fyld? Så tjek disse fyldte kyllingebryster med svampe, æbler og parmaskinke ud.
Fyldt kyllingebryst med flødeost, pesto og soltørrede tomater
Ingredienser
- 4 kyllingebryster
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk flødeost
- 3 spsk pesto
- 1 kugle mozzarella
- 75 g frisk spinat
- 8 soltørrede tomater
- olivenolie
- salt og peber
Køkkenudstyr
- Pande
Fremgangsmåde
- Skær en lomme ind i kyllingebrysterne til fyldet – ligesom hvis du skulle skære dem igennem i siden, men uden at skære hele vejen igennem.
- Masser dem med lidt salt og peber.
- Skær mozzarella og soltørrede tomater i små tern og rør det sammen med flødeost, pesto og et presset fed hvidløg.
- Fyld kyllingebrysterne med fyldet og frisk spinat og luk evt. med en kødnål eller lignende.
- Brun kyllingebrysterne i lidt olivenolie på en varm pande et par minutter på hver side, til de er gyldne.
- Kom dem i ovnen ved 180 grader varmluft og bag i 15-18 minutter afhængig af størrelse, til de er gennemtilberedte.