Annonce

Tærte med søde kartofler, spinat og feta

Tærte med søde kartofler, spinat og feta

Tærte med søde kartofler, feta og spinat. Tærte er og bliver altså en af mine favoritter. Mest fordi at de kan laves i så mange forskellige variationer, det er nemt, du kan bruge de ting, du har i køleskabet, og så smager det bare virkelig godt. Ofte er tærtebunde fyldt med smør, og det er jeg ikke særlig vild med. Derfor har jeg lavet en mere fedtfattig version af dejen med fuldkornsmel, skyr og kun 2 spsk smør eller olie – og det smager altså (efter min mening) lige så godt.

Opskrift på tærte med søde kartofler og feta

Fuldkornstærten er fyldt med tern af søde kartofler, frisk og dampet spinat og små tern af feta. Kombinationen af den sprøde tærtebund sammen med de søde kartofler, det saftige fra spinaten og det salte fra fetaen er så lækkert. Jeg har også tilføjet revet citronskal, hvilket lige giver prikken over i’et. Denne tærte med søde kartofler er perfekt både som madpakke eller til aftensmad med en sprød salat som tilbehør. Hvis du er interesseret i andre tærter, kan jeg anbefale en aspargestærte med gedeost eller måske laksetærte med spinat, asparges og hytteost.

Tærte med søde kartofler, spinat og feta
Tærte med søde kartofler og feta
Tærte med søde kartofler, spinat og feta

Tærte med søde kartofler, spinat og feta

En grov og sprød tærte med søde kartofler, spinat og feta. Perfekt med en salat til aftensmad eller til frokost på madpakken.
5 fra 2 stemmer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 1 stk tærtedej
  • 300 g søde kartofler
  • 2 håndfulde frisk spinat (store )
  • 3 æg (M/L)
  • dl creme fraiche
  • 1 dl mælk
  • 1 øko citron (skallen)
  • 100 g feta
  • salt og peber
  • olivenolie

Køkkenudstyr

  • Tærteform

Fremgangsmåde

  • Lav tærtedejen som i opskriften (tryk på linket i ingredienslisten) og forbag den.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
  • Steg dem på en pande ved middel-høj varme i 1-2 spsk olie i 10 minutters tid.
  • Skyl spinat og damp det i en gryde med låg, til det er faldet sammen. Tryk derefter overskydende væde ud af spinaten.
  • Skær feta i tern.
  • Pisk æg, mælk, creme fraiche, citronskal og godt med salt og peber sammen i en skål.
  • Kom kartoffeltern på den forbagte tærtebund, fordel spinat ovenpå, derefter fetatern og til sidst æggemassen ud over.
  • Bag tærten i cirka 35 minutter ved 180 grader.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments