Crispy chili feta æg

Crispy chili feta æg opskrift

Måske du også er faldet over tiktok-trenden crispy chili feta æg. Det er jeg flere gange, og efter at have fået et skub fra min veninde der anbefalede det, måtte jeg også prøve det. Og vi har spist det mange gange herhjemme siden. Det er simpelthen sådan en nem omgang aftensmad på travle dage, og det smager bare så godt.

Hvor køber du crispy chiliolie? Jeg har købt min i en grønthandler, men du kan nok også finde det i et asiatisk supermarked. Vælg gerne det røde glas fra brandet Laoganma “crispy chili in oil” – det er min favorit. Det har en god varme og smag fra chili og ristede løg.

Opskrift på crispy chili feta æg

Det er jo på ingen måde mig, der har opfundet denne trend og ide med crispy chili feta æg, men den fortjener en plads her på bloggen, fordi de er blevet sådan en hverdagsfavorit herhjemme. Så i dag får I min version. Det består helt simpelt af et sprødstegt spejlæg, der er stegt i crispy chili oil og smuldret feta. Det skal gerne have fået god skorpe og sprødhed og så med en stadigt smilende æggeblomme.

Vi serverer ofte med ris som på billedet og så med lidt grønt (det vi nu har) dertil. Det kunne være lynstegt broccoli eller gulerødder med lidt sesam, fintsnittet spidskål der lige har rørt en varm pande med lidt sesamolie eller lignende.

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min croque madame med spejlæg eller min version af bagt græskar med feta, æg og basilikumscreme.

Crispy chili feta æg opskrift

En nem og hurtig vegetarisk hverdagsret med æg

Det er ikke lyv, hvis jeg siger, at vi har spist de her crispy chili feta æg 5+ gange den seneste måned. Det har virkelig reddet vores aftensmad på de dage, hvor vi ikke gider. Særligt hvis vi har en rest ris på køl, så er det jo super nem og hurtig aftensmad. Endda fuldt vegetarisk og totalt umamifyldt. Du vil ikke savne kød eller lignende, og du vil blive rigeligt mæt og smagsmæssigt tilfredsstillet. Og du vil muligvis blive afhængig af den olie – nu har jeg sagt det.

Aftensmad eller frokost på under 15 minutter

Vi vælger ofte denne crispy chili feta æg på dage, hvor der bare skal mad på bordet NU. Vi laver ris til, men det kunne sådan set også sagtens være noget nudler eller wok, og jeg har også spist det flere frokost på et rugbrødsmad med eksempelvis avocado eller bare som det er. Æggene ville også være skønne i wraps som proteinet eller bare som de er med en salat til. Jeg håber, at du har lyst til at prøve det, og at det måske kan blive en ny hverdagsfavorit hos dig også.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Crispy chili feta æg opskrift
Crispy chili feta æg opskrift

Crispy chili feta æg

Måske den bedste måde at spise spejlæg på. Stegt i crispy chiliolie med smuldret feta. Helt sprød i bunden og stadig smilende. Jeg serverer med ris og gerne lidt grønt ved siden af, og så har jeg nem og hurtig aftensmad. Opskriften er til 1 spejlæg, og du kan nemt gange op.
No ratings yet
Antal: 1 stk
Forberedelse5 minutter

Ingredienser

  • 1 stk æg
  • 1 tsk crispy chili olie (omkring 2 spsk smuldret feta pr æg)
  • 20 g feta

Fremgangsmåde

  • Varm en pande op til høj middelvarme og dryp chiliolien ud på.
  • Smuldr fetaen over olien og klæk ægget ud ovenpå olie og feta.
  • Steg et minut eller to, til ægget har sat sig lidt og er blevet sprødt i bunden.
  • Læg gerne et låg på panden et minut eller to, så æggehviden sætter sig, men blommen stadig er smilende.
  • Server fx med kogte ris og lynstegte grøntsager. Server også gerne ekstra crispy chili olie og feta til toppen.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments