Annonce

Bagt græskar med feta, smilende æg og basilikumscreme

Bagt græskar med feta, smilende æg og basilikumscreme

Jeg har glædet mig til at dele denne lidt anderledes opskrift på bagt græskar med feta med jer. I sidste uge efterspurgte jeg ønsker til opskrifter på Instagram. Størstedelen af de svar jeg fik tilbage gik på nem hverdagsmad, sund, billig, gerne vegetarisk. Og her går denne opskrift rigtig fint ind under. Jeg håber, at I kan lide den.

Opskrift på bagt græskar med smilende æg, basilikumscreme og feta

Det er måske en kombination af bagt græskar med feta, du ikke har set før. Men jeg lover dig, at den spiller. De søde og bløde græskar med de smilende æg, den cremede og parfumerede mascarponecreme og basilikum, den salte feta og de sprøde, ristede hasselnødder. Den kræver ikke meget arbejdstid i køkkenet, den er fyldt med grøntsager og protein fra æggene. Den er samtidigt snasket og ville sagtens kunne fungere som comfort food.

Er du vild med græskar som jeg, så skal du også prøve min opskrift på græskarsuppe med rød karry, min græskarrisotto med salviepesto eller måske vegetar karry med kokosmælk og græskar.

Bagt græskar med smilende æg, basilikumscreme og feta

Aftensmad – alt i ét fad

Det smarte ved denne ret er, at den laves som alt i ét fad. Sådan lidt som en ny fortolkning af æggekagen – i bagt græskar med feta-version. Græskarret bages først i aflange chunks i ovnen hvorefter det kommes i et ildfast fad. Her klækkes æggene direkte ned i, og der brækkes store stykker feta udover. Det hele bages i kort tid, til blommerne stadig er smilende. Her toppes med klatter af basilikumscreme, grofthakkede og ristede hasselnødder og fintrevet citronskal. En virkelig god kombination der opstod lidt ud fra tøm-køleskabet herhjemme.

Sund, nem og billig vegetarisk mad til hele familien

Jeg vil vurdere, at opskriften her kræver max 10-15 minutters arbejdstid for dig. Resten af tiden skal den hygge sig i ovnen. Jeg serverede denne portion bagt græskar med feta og andet godt til en frisk, syrlig og simpel salat bestående af frisk spinat og tynde skiver af pære vendt i en olivenolie-citron-honningdressing. Tilbehørret kan nemlig godt tage en del syre, da selve retten er til den tungere side. Serverer du den til frokost eller vil have retten til at række længere, kan det også være genialt at servere et stykke ristet rugbrød til.

Læs længere nede for inspiration til variationer af opskriften.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Bagt græskar med feta, smilende æg og basilikumscreme

Bagt græskar med smilende æg, basilikumscreme og feta

Det her er rigtig smovsemad på den sunde og nemme måde. Bagt græskar i et fad, et par æg klækket ud i og chunks af feta. bagt i ovnen til æggene er smilende og toppet med mascarpone-basilikumscreme, ristede hasselnødder og citronskal. Super nemt og virkelig godt. Server til ristet rugbrød eller med en frisk, syrlig og simpel salat.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse40 minutter

Ingredienser

  • ¾ hokkaido græskar (mellemstørrelse)
  • 6 æg
  • 100 g feta
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber

Topping

  • 100 g mascarpone
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 dl hasselnødder
  • ½ øko citron

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Start med at skylle græskar og halvere det. Fjern kerner og gem ¼ til en anden dag. Skær resten ud i aflange chunks på størrelse med en stor tommelfinger. Du kan også lave mindre tern, men så skal du være opmærksom på, at de skal have lidt mindre tid i ovnen.
  • Kom græskarstykker på en bageplade med bagepapir og vend i olivenolie og et godt drys salt.
  • Bag det i ovnen i 25-35 minutter afhængig af størrelse på græskarret. Når du kan stykke en lille kniv igennem, og det er mørt, er det færdigt.
  • Rist hasselnødderne med ude i siden i 6-8 minutter. Tag dem ud, køl dem af og nulr skallen af. Hak dem groft.
  • Lav imens cremen ved at blende mascarpone, frisk basilikum og et drys salt og friskkværnet peber sammen. Jeg bruger en minihakker. Stil den til side.
  • Fór et ildfast fadt med bagepapir og kom de bagte græskarstykker i. Lav 6 "huller" og slå æggene ud heri. Bræk feta i mindre stykker og fordel på toppen.
  • Giv det ca 10 minutter i ovnen, til hviden har sat sig, men blommen stadig er smilende.
  • Tag fadet ud af ovnen og top med klatter af basilikumscreme og hakkede hasselnødder. Riv citronskal fint udover.
  • Server med en frisk salat eller ristet rugbrød.

Sådan kan du variere opskriften:

Denne opskrift på bagt græskar med feta kan sagtens varieres alt efter lyst og sæson. I stedet for græskar kan du bruge søde kartofler, almindelige kartofler, broccoli, rodfrugter og alverdens andre grøntsager, der er gode at bage. Er du ikke til feta, kan det undlades eller du kan rive parmesan udover til sidst i stedet. Basilikum kan nemt udskiftes med andre krydderurter som eksempelvis persille, i stedet for hasselnødder kan du også bruge græskarkerner eller valnødder.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments