Bruchetta med ærter og ricotta

bruchetta med ricotta, ærter og citron

Der skal ikke så meget til, når vi snakker bruchetta. For det kan næsten ikke gå galt. Og selvom vi nok alle kender (og elsker, ik?) den klassiske bruchetta med tomat og basilikum, så er jeg jo ikke bleg for at eksperimentere lidt, og derfor deler jeg i dag en bruchetta med ærter og ricotta, der er perfekt med nye danske ærter om sommeren eller ærter fra frost resten af året.

Opskrift på bruchetta med ærter og ricotta

Det er få ingredienser, der skal til for at lave denne bruchetta med ærter og ricotta. Vælg gerne noget lækkert brød, da det gør en forskel. Du kan fx bage et grydebrød, eller du kan købe et godt surdejsbrød eller lignende. Rist det og gnid med hvidløg som klassisk bruchetta. Derefter top det med rørt ricotta og ærter, der har været en hurtig tur på panden med olivenolie, salt, peber og citronskal. Top evt. med frisk mynte.

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min svampetoast, tunsandwich med pesto eller måske ærterisotto med ricotta og citron.

Bruchetta med ærter og ricotta - opskrift hvidløg og citron

Sommerligt og anderledes bud på topping til bruchetta

Det er virkelig et dejligt frisk pust til en ellers god klassiker, og det er dejlig sommerligt. Jeg serverede dem som en del af et bord med flere lækkerier. Fx en sprød salat med estragondressing, en romesco, en tærte med karamelliserede løg og gedeost og nogle langtidsbagte og friske tomater med burrata. Det var ikke helt dårligt, og min medspiser var bestemt også tilfreds. Du vil også sagtens kunne servere dem som appetizer/forret, som snack eller lignende.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

bruchetta med ricotta, ærter og citron

Bruchetta med ærter og ricotta

Ristet brød gnedet med hvidløg toppet med en creme på ricotta og ærter lynstegt i olivenolie og citronskal. Mynte på toppen. Helt simpelt og et dejligt alternativ til den klassiske bruchetta. Opskriften giver 6 som på billedet.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 stk
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 3 skiver brød (store skiver, gerne surdej)
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g ricotta
  • dl ærter (frosne (optøet) eller friske)
  • ½ øko citron
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 12 blade mynte (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Start med at riste brødet og halvere dem, så du har 6 mindre stykker brød.
  • Halver et fed hvidløg og gnid det ristede brød med lidt frisk hvidløg.
  • Rør ricotta godt rundt, så det bliver lidt mere cremet. Smag til med lidt salt og peber.
  • Varm en pande op til høj varme med en spsk olivenolie og kom ærter på. De skal bare lige have varme og vendes rundt et minuts tid. Tag dem af varmen.
  • Vend ærter med et skvis citronsaft og lidt citronskal og smag til med salt og peber.
  • Smør det ristede brød med ricottacreme og top med ærter. Pynt evt. med frisk mynte.
Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments