Ristet brød gnedet med hvidløg toppet med en creme på ricotta og ærter lynstegt i olivenolie og citronskal. Mynte på toppen. Helt simpelt og et dejligt alternativ til den klassiske bruchetta. Opskriften giver 6 som på billedet.
5 fra 1 stemme
Servings: 6stk
Forberedelse20 minuttermin
Ingredients
3skiverbrød(store skiver, gerne surdej)
1fedhvidløg
200gricotta
2½dlærter(frosne (optøet) eller friske)
½økocitron
olivenolie
salt og peber
12blademynte(kan undlades)
Fremgangsmåde
Start med at riste brødet og halvere dem, så du har 6 mindre stykker brød.
Halver et fed hvidløg og gnid det ristede brød med lidt frisk hvidløg.
Rør ricotta godt rundt, så det bliver lidt mere cremet. Smag til med lidt salt og peber.
Varm en pande op til høj varme med en spsk olivenolie og kom ærter på. De skal bare lige have varme og vendes rundt et minuts tid. Tag dem af varmen.
Vend ærter med et skvis citronsaft og lidt citronskal og smag til med salt og peber.
Smør det ristede brød med ricottacreme og top med ærter. Pynt evt. med frisk mynte.