Tunsandwich med tomat og pesto

Grillet tunsandwich med pesto og grønt
Tunsandwich med tomat og pesto 1

Øjj hvor har jeg bare haft lyst til sådan en ristet tunsandwich her i lang tid. Jeg føler virkelig, at jeg genoplever glæden ved dåsetun og tunsalat. Jeg havde glemt den i et par år, men nu er den retur og haps, det smager altså bare så skønt. Og så er det jo oven i købet en virkelig billig måde at få fisk ind i sin kost, og den er jeg fan af.

Opskrift på tunsandwich med pesto og grønt

Jeg synes altid, at sandwich er en god ide, og det er uanset, om vi snakker aftensmad, frokost eller madpakke. Det er en super måde at rydde ud i køleskabet, og det kan næsten kun smage godt. Den her tunsandwich består af en simpel tunsalat på cremefraiche og en smule grovkornet sennep, og så er den lagt sammen af et par ristede skiver surdejsbrød, pesto, tomater og rucola.

Du kan sagtens bruge det brød, du kan få fat i. Jeg kan godt lidt af fryse rester af brød ned, for så kan jeg altid tage et par skiver op, riste det og lave en sandwich. Er du mere til andet grønt, bruger du bare det. Du ville også sagtens kunne skifte dåsetun ud med et stykke varmrøget laks og lave en laksesalat til en sandwich a la denne. Haps det ville også smage godt!

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min ristede rugbrødstoast med ost og avocado eller almindelige toast med ost, skinke og estragonmayo.

Tunsandwich med tomat og pesto

Billig opskrift med fisk

Jeg elsker helt generelt at bruge tun på dåse, fordi det er en budgetvenlig måde at spise fisk. Jeg skal gerne indrømme, at jeg ikke er så god til at få spist den fisk, jeg skal, men jeg øver mig. Det er måske primært, fordi det er dyrt at spise god fisk. Men dåsetun køber jeg ofte, når de gode dåser er på tilbud, og så har jeg dem i lang tid til sandwiches, rugbrødsmadder eller salater. Det er i hvert fald et tip herfra.

Nem, hurtig og sund aftensmad, frokost eller madpakke

Jeg elsker at lave denne tunsandwich både til frokost i weekenderne, til madpakke eller on the go eller til en simpel aftensmad, hvor jeg ikke gider stå i køkkenet men bare vil have noget nu. Den tager ikke mere end 10 minutter at lave, så det er altså et hurtigt måltid.

Vil du spice den lidt op eller lave en lidt anderledes version, kan jeg anbefale følgende ting: Tilføj avocado til den sandwich for mere cremethed. Steg skiver af aubergine, squash eller måske søde kartofler og kom i som fyld. Brug varmrøget laks i stedet for tun, kom smuldret feta eller gedeost i, lynsylt lidt agurker eller brug rugbrød i stedet for hvidt brød. Der er mange muligheder, og det kan jo kun blive godt.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Grillet tunsandwich med pesto og grønt

Tunsandwich med pesto og tomat

En lækker ristet/grillet sandwich med tunsalat, pesto, tomater og salat. Perfekt som nem og hurtig aftensmad, frokost eller på madpakken og en god måde at spise fisk budgetvenligt.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter

Ingredienser

 • 4 skiver brød (gerne godt brød, fx surdejsbrød hvis du har)
 • 1 dåse tun
 • 2 spsk cremefraiche (gerne 18%)
 • 1 tsk grovkornet sennep (du kan også bruge ½ tsk dijonsennep)
 • 2 blommetomater
 • 1 håndfuld rucola (eller anden salat)
 • 2 spsk pesto (med top)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Start med at riste brødet på begge side på en pande til gyldent. Lad det køle lidt af.
 • Rør tunsalaten sammen: Dræn væsken fra tun på dåse og rør sammen med cremefraiche, sennep og salt og peber. Smag til.
 • Skær tomaterne i fine skiver og skyl rucola.
 • Saml en sandwich: Smør pesto på én skive brød og tunsalat på en anden – du burde have nok til to sandwiches, så brug kun halvdelen).
 • Top tunsalat-skiven med tomater og rucola og læg pesto-skiven ovenpå, så du har en sandwich.
 • Skær den evt. over i to halve og nyd!

Tunsandwich a la Joe and the Juice

Jeg har ofte fået en tunsandwich fra Joe, og den er god! Denne minder lidt om – bare taget til et højere niveau, hvis du spørger mig. Lidt mere brød (og dermed mere mættende) og mere fyld. Vil du lave den præcis, som den du kender, så tilføj avocado og vælg noget brød, der minder om deres. Så har du altså en grillet toast med tunsalat, der minder ret meget om det.

Skal du bare lave en enkelt tunsandwich, halverer du selvfølgelig bare opskriften, og skal du lave mange sandwiches, så dobler du bare op, så det passer.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments