Broccolitærte med bacon

Broccolitærte med bacon opskrift

Jeg ved ikke med dig, men jeg har det med at genopfinde min kærlighed til tærte en gang imellem. For jeg elsker virkelig tærter. De er nemme, lækre og kan varieres i tusinder, og jeg tror faktisk, at broccolitærte med bacon er i min top 3. Hvis det ikke er min favorit af dem alle.

Opskrift på broccolitærte med bacon

Jeg deler ofte min aftensmad i min story på Instagram, og da jeg den anden dag delte en video af denne broccolitærte med bacon, der var på vej i ovnen, var I flere, der bad om en opskrift. Og det er også en fejl, at den ikke har nået bloggen endnu, for vi har virkelig spist den meget på det seneste.

Kombinationen af den sprøde bund med et hint af smør og god smag fra fuldkornsmelet sammen med de møre broccoli og den salte, røgede bacon. Det er simpelthen bare så godt. Det er en tærte, der er nem at lave, den er god til både frokost og aftensmad, madpakke, fryser og til gæster som en del af en buffet. Måske endda til brunch.

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min porretærte med ost eller en aspargestærte med gedeost og dild.

Tærte med broccoli og bacon

Sund og nem tærte med broccoli og bacon

Denne opskrift på broccolitærte med bacon er super nem at lave. Du starter med at lave en tærtebund. Jeg bruger lidt smør, fordi det giver den bedste smag og nemmeste dej at arbejde med og spæder op med lidt vand. Vil du have en sundere dej uden smør, kan jeg anbefale denne. Dertil skal broccoli lige simre et par minutter i saltet vand, bacon steges sprød og en æggemasse røres sammen. Og så er det ellers at fylde, overhælde og smide i ovnen.

Min yndlingstærte, den bedste opskrift

Jeg tror helt ærligt, at denne broccolitærte med bacon er min favorittærte. I hvert fald for tiden, og vi får den da i hvert fald hver anden uge. Den har bare super god smag. Vi serverer ofte en mættende salat til ved siden af, så der er nok til 4 personer. Hvis ikke, er der nok til 2-3 personer.

Jeg har brugt en springform i str 18-20 cm i diameter, da det passer godt til os som to personer. Hvis din form er de klassiske 24 cm i diameter, så ville jeg lave halvanden portion. Måske den også skal have en smule længere i ovnen, men du kan holde øje med den. Når æggemassen er sat, er den færdig.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Broccolitærte med bacon opskrift
Broccolitærte med bacon opskrift

Broccolitærte med bacon

En nem og lækker opskrift på broccolitærte med bacon. Serverer jeg en mættende salat til, er der nok til 4 og hvis ikke, er der til 2-3 personer. Jeg har brugt en springform på 18-20 cm i diameter, hvis din form er 24 cm, skal du lave halvanden portion.
5 fra 3 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse40 minutter

Ingredienser

Tærtedej

 • dl hvedemel
 • 1 dl fuldkornsmel (gerne fintsigtet)
 • 70 g smør
 • ½ tsk salt
 • 4 spsk vand (måske lidt mere)

Fyld

 • 100 g bacon
 • 1 stk broccoli (gerne et stort hoved)
 • 3 stk æg
 • 1 dl fløde (eller fed cremefraiche)
 • 1 håndfuld fintrevet parmesan (kan sagtens undlades)
 • salt og peber

Køkkenudstyr

 • 1 Springform 18 cm i diameter

Fremgangsmåde

Tærtedej

 • Kom mel og salt i en skål og smuldr det kolde smør i med dine fingre. Du kan også blende det sammen i en minihakker – det er nemmere.
 • Når der ikke længere er klumper af smør, samler du dejen med lidt vand, til du har en sammenhængende dej, der ikke klistrer.
 • Stil dejen på køl i 30 minutter.
 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca 2 mm tykkelse og kom det ene stykke bagepapir med dejen på i en tærteform.
 • Tryk dejen og bagepapir godt ned, så den passer til formen. Prik bunden med en gaffel cirka 10 steder fordelt.
 • Forbag tærtebunden i 10 minutter.

Fyld og samling

 • Steg eller bag bacon sprødt og skær det ud i små stykker, hvis det ikke allerede er det.
 • Skær broccoli ud i mundrette bidder og kog dem i 4-5 minutter i saltet vand til halvmøre.
 • Hæld vandet fra og lad dem dampe godt af.
 • Lav æggemassen ved at piske æg, fløde, parmesan, godt med peber og lidt salt sammen. Bruger du cremefraiche i stedet for fløde, kan det være, at æggemassen skal have et par spsk vand for ikke at være for tyk.
 • Kom lag af broccoli og bacon i din forbagte tærtebund og hæld æggemassen over. Sørg for at det ikke løber udenfor tærtebunden.
 • Bag din tærte i 30-35 minutter, til æggemassen af sat.
 • Lad den gerne sætte sig i 5 minutter, inden du spiser.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments