En nem og lækker opskrift på broccolitærte med bacon. Serverer jeg en mættende salat til, er der nok til 4 og hvis ikke, er der til 2-3 personer. Jeg har brugt en springform på 18-20 cm i diameter, hvis din form er 24 cm, skal du lave halvanden portion.
5 fra 3 stemmer
Servings: 3personer
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse40 minuttermin
Ingredients
Tærtedej
1½dlhvedemel
1dlfuldkornsmel(gerne fintsigtet)
70gsmør
½tsksalt
4spskvand(måske lidt mere)
Fyld
100gbacon
1stkbroccoli(gerne et stort hoved)
3stkæg
1dlfløde(eller fed cremefraiche)
1håndfuldfintrevet parmesan(kan sagtens undlades)
salt og peber
Køkkenudstyr
1 Springform 18 cm i diameter
Fremgangsmåde
Tærtedej
Kom mel og salt i en skål og smuldr det kolde smør i med dine fingre. Du kan også blende det sammen i en minihakker - det er nemmere.
Når der ikke længere er klumper af smør, samler du dejen med lidt vand, til du har en sammenhængende dej, der ikke klistrer.
Stil dejen på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca 2 mm tykkelse og kom det ene stykke bagepapir med dejen på i en tærteform.
Tryk dejen og bagepapir godt ned, så den passer til formen. Prik bunden med en gaffel cirka 10 steder fordelt.
Forbag tærtebunden i 10 minutter.
Fyld og samling
Steg eller bag bacon sprødt og skær det ud i små stykker, hvis det ikke allerede er det.
Skær broccoli ud i mundrette bidder og kog dem i 4-5 minutter i saltet vand til halvmøre.
Hæld vandet fra og lad dem dampe godt af.
Lav æggemassen ved at piske æg, fløde, parmesan, godt med peber og lidt salt sammen. Bruger du cremefraiche i stedet for fløde, kan det være, at æggemassen skal have et par spsk vand for ikke at være for tyk.
Kom lag af broccoli og bacon i din forbagte tærtebund og hæld æggemassen over. Sørg for at det ikke løber udenfor tærtebunden.
Bag din tærte i 30-35 minutter, til æggemassen af sat.
Lad den gerne sætte sig i 5 minutter, inden du spiser.