Sprøde broccoli frikadeller med ost og sesamfrø. Jeg har altid været kæmpe fan af deller i alle afskygninger, og der er allerede en del opskrifter på bloggen. Alt fra mine yndlings kyllingefrikadeller til de asiastiske fiskedeller. Jeg tror ikke, at du kan servere en version, jeg ikke kan lide. Jeg lavede blomkålsdeller for et par måneder siden og har siden hen lavet dem en del gange. Både som hverdagsmad og til gæster. Jeg kom også i skole en dag, og så havde hele tre personer fra min studiegruppen lavet dem aftenen før. Det er lidt pudsigt.
Broccoli frikadeller – vegetariske deller
Anyway alt ovenstående gav mig lyst til at kaste mig ud i andre vegetar-versioner, og i dag kommer så en version med broccoli med inspiration fra blomkålsdellerne. Broccoli frikadeller. De er vegetariske, sprøde uden på + bløde og saftige indeni, og så er de fyldt med ost, krydret med lidt spidskommen og chili og drysset med sesamfrø. De er ret nemme at lave, super sunde og nærmest lige så gode kolde dagen efter på madpakken, i en rugbrødsmad eller med salat til frokost.
Broccoli frikadeller med ost og sesam
Ingredienser
- 300 g broccoli
- ½ løg
- 1 håndfuld parmesan (groftrevet, eller lignende ost)
- 2 æg
- ½ dl mælk (måske 1 dl, du kan også bruge vand)
- 3 spsk hvedemel (måske 4)
- 1 tsk stødt spidskommen (kan undlades)
- 1 drys chiliflager
- salt
- 1 spsk smør
- 2 spsk olie
- 4 spsk sesamfrø
Noter
Køkkenudstyr
- Rivejern
Fremgangsmåde
- Riv broccoli og løg groft på et rivejern eller blend det til fint smuldr i en minihakker.
- Kom det i en skål sammen med resterne af ingredienserne pånær smør, olie og sesamfrø.
- Tilsæt en spsk mel mere, hvis du synes, at farsen er for tynd (det afhænger nemlig lidt af størrelsen på dine æg).
- Rør farsen godt sammen og lad det stå i 10 minutters tid.
- Smelt smør og olie på en stor middel-høj varm pande.
- Form farsen til deller med en ske og steg dem et par minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne – husk at drysse dem med sesamfrø.
- Skru ned til lav varme og giv dem et par minutter mere på hver side, så de bliver gennemstegte.