Madplan: Maj råvarer i sæson

Madplan: Maj råvarer i sæson

Sidste måned i forår er vi nået til, inden det bliver sommer. De sidste måneder har jo været helt skøre og vendt på hovedet, og jeg tror, at det for de fleste har betydet en anderledes hverdag, end man plejer. Jeg har i hvert fald været en del mere hjemme, end jeg plejer og har derfor også haft lidt mere tid til at eksperimentere i køkkenet. Og så er jeg for alvor gået i gang med min bachelor, og spurten skal sættes ind i den kommende maj måned. Det skal nok blive spændende. Jeg håber, at I har en god måned foran jer. I får i hvert fald her en madplan med fokus på maj råvarer i sæson.

Denne madplan med maj råvarer i sæson er til 3-4 personer og består af 3 dage med kød/fisk, 3 med vegetarisk mad og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, passer. Jeg har også sneget en sød sag med. Den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til weekendens søde sager. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!

Har du bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder    

Læs også: Tidligere madplaner en masse lige her

 Madplan: Maj råvarer i sæson

  • Mandag: Ugen starter med en frisk og grøn perlebygsalat med asparges, fennikel og urtedressing med masser af dild og persille. Toppet med et pocheret æg (find selv en nem opskrift på nettet til ægget). Er du meget sulten, så server lidt brød til også.
  • Tirsdag: Tirsdag er tærtedag, og den byder i denne uge på en nem en af slagsen – en laksetærte med spinat og filodej.
  • Onsdag: Vi tager mod mellemøsten og skal have shakshuka med chorizo, smilende æg og feta. Den smager skønt, og du kan nemt servere den med lidt lækkert brød til (lav dobbeltportion til 4 – er medregnet i indkøbsliste).
  • Torsdag: Det er kyllingedag, og menuen står på kylling i cremet peanutsauce med syrligt søde æbler og ris til.
  • Fredag: Fredag er pizzadag, og den står på min yndlings kartoffelpizza med mascarpone og romarin. Den er snasket og smagsfuld på trods af, at der intet kød er på.
  • Lørdag: Lørdagsmenuen står på en bagt tomatsuppe, der er fyldt med smag. Toppet med ristede hasselnødder og serveret med et lækkert pull apart hvidløgsbrød.
  • Søndag: Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.

Indkøbsliste:

Indkøbsliste madplan

Ugens søde sag: Rabarberkage med marcipan og mandler

Madplan: Maj råvarer i sæson 3
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments