Pull apart brød med hvidløgssmør, persille og ost

24. april 2017


Pull apart brød med hvidløgssmør, persille og ost// Sponsoreret af Bosch //

Når der breder sig en duft af friskbagt pull apart brød, hvidløgssmør og smeltet ost i hele lejligheden. Jeg skal love for, at det er noget, der kan sætte mundvandet igang. For et par måneder siden spurgte Bosch, om jeg havde lyst til at indgå et lille samarbejde og teste nogle af deres køkkenmaskiner. Det kunne jeg ikke sige nej til, og det kommer til at blive delt op i 2 omgange. En nu og en til efteråret. Og der kommer nok også til at være en konkurrence for jer at glæde jer til der.

Men mens vi venter; en ret så lækker opskrift på pull apart brød lavet med Bosch Køkkenmaskine OptiMUM (MUM9YX5S12). Maskinen har en ekstra stærk motor på 1500 watt og indbygget vægt, så du kan veje ingredienser til opskriften direkte i skålen. Du kan også indstille røretiden manuelt med den indbyggede timer eller bruge SensorControl, så du automatisk får perfekt æltet dej, pisket fløde eller æggehvider. Den tæller også minutter, så du nemt kan se, hvornår den har æltet i ønsket tid. Maskinen er lavet af metal, skålen på 5.5 liter i rustfrit stål og gjort ekstra kraftig for at optimere maskinens levetid.

Pull apart brød med hvidløgssmør, persille og ost imgPull apart brød med hvidløgssmør, persille og ost_2725Jeg har i lang tid ønsket mig en køkkenmaskine, så jeg blev ret så glad, da jeg fik lov til at teste Optimum røremaskinen fra Bosch. Jeg har nemlig været vant til at have en røremaskine, da jeg boede hjemme og har faktisk savnet den lidt. Nu har jeg heldigvis min egen, der står fint og både pynter og bliver brugt i mit eget køkken. Den har 3 forskellige kroge, så maskinen kan bruges til ret meget. Jeg er dog vild med at lave og ælte dej deri, for det gør virkelig en forskel, når ens dej bliver æltet godt og grundigt igennem.

Men tilbage til brødet. Hvis du ikke har mødt et pull apart brød før (bare rolig, det her var også min første gang), så er det virkelig en fejl. Det er brød lagt i lag med fyld, som du kan brække mindre stykker af. Og så er det i dette tilfælde med hjemmelavet hvidløgssmør, frisk persille og masser af lækker revet ost. Det er ret frådern og super godt til suppe, salat eller som appetizer/snack med et koldt glas hvidvin. Brødet er aller bedst lunt og friskbagt, men kan også godt lunes ved lave grader dagen efter. Hvis det altså holder så længe 😉

Andre opskrifter til røremaskinen: Koldhævede boller med birkes / Hjemmelavet fransk nougat / Kanelsnurrer med marcipan / Hjemmelavede pitabrød

Pull apart brød med hvidløgssmør, persille og ostPull apart brød med hvidløgssmør, persille og ost

Pull apart brød med hvidløgssmør, persille og ost

  • Dej: 30 g gær
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • ca 400 g mel (jeg brugte halv durum, halv hvede)
  • Fyld: 2 store spsk blødt smør
  • 1 stort fed hvidløg (eller 2 hvis du er stor hvidløgsfan)
  • 1 stort bundt frisk persille
  • 150 g groftrevet ost (gerne en smagsfuld en a la modnet cheddar, vesterhavs eller lignende)

Så nemt er det: Start med at komme gær og vand i din røremaskine og røre rundt, til gæren er opløst. Tilsæt olivenolie, salt og sukker og derefter melet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem i 5-7 minutters tid ved medium hastighed, til dejen er glat og elastisk. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i en time.

Pres hvidløget og rør det i det bløde smør. Hak persille fint. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca 40 x 40 cm. Smør hvidløgssmørret ud på dejen, drys persille over og drys ost over. Sørg for at der er fyld på hele dejen. Skær den store firkant i 16 lige store stykker. Placer 3-4 stykker ovenpå hinanden (som lag, skiftevis dej og fyld). Smør en stor rugbrødsform med en smule olie. Vend forsigtigt dine lag, så du kan sætte dem op ad hinanden i formen. Forestil dig en liggende stak af skiftevis dej og fyld (se billeder). Dæk formen med viskestykke og lad den efterhæve i 30 minutter.

Bag brødet ved 180 grader varmluft i cirka 25-30 minutter, til det er gyldent på toppen. Skru evt. en smule ned til sidst.

  Svar