Rabarberkage med marcipan og mandler

Rabarberkage med marcipan og mandler

Det er dejligt vejr udenfor, og det er ved at være rabarbersæson nu, og det skal jo fejres med en skøn og ikke mindst nem rabarberkage med marcipan og hakkede mandler. Jeg har lavet den kage før med æbler og kanel (se opskrift her), og det er altså en favorit, så jeg tænkte, at man kunne bytte æbler og kanel ud med rabarber og marcipan. Det fungerede skam ret godt.

Rabarberkagen er fyldt med sommerlige, let syrlige rabarber, sød marcipan og knasende mandler på toppen. Den er både god friskbagt og lun fra ovnen men også efter en dag i køleskabet, så du kan sagtens lave kagen dagen før. Server den evt. med en kugle vaniljeis eller en klat cremefraiche, som går rigtig godt til kagen.

Tip: du kan sagtens komme vanilje i dejen, bruge andre former for frugt, fx bær, blommer eller pære og drysse med fx hasselnødder eller valnødder. Der er mange gode muligheder!

Find flere opskrifter med rabarber lige her.

Rabarberkage med marcipan og mandler
Rabarberkage med marcipan og mandler


Rabarberkage med marcipan og mandler (til ca. 10 personer)

  • 150 g blødt smør
  • 190 g sukker
  • 3 store æg
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 75 g marcipan
  • ca. 180 g rabarber
  • en håndfuld mandler

Så nemt er det: Start med at piske smør og sukker sammen. Tilsæt og pisk et æg i ad gangen. Bland mel og bagepulver og rør det i smør-sukkerblandingen. Riv marcipanen groft på en rivejern og rør 2/3 i dejen. Kom bagepapir i en form, ca 22 x 22 cm og hæld dejen ned i.

Fjern ender fra rabarberstilkende og skær rabarberstilkene i små stykker. Hak mandlerne groft. Fordel rabarberstykkerne ovenpå dejen og tryk dem lidt ned i dejen, man skal stadig kunne se dem (se billede nedenunder). Drys med resten af det revne marcipan og de hakkede mandler. Bag kagen i 40-45 minutter i ovnen ved 175 grader. Lad kagen køle af.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

34 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments