Kartoffelpizza med mascarpone og rosmarin

23. april 2020
Kartoffelpizza med mascarpone og rosmarin

Jeg delte denne kartoffelpizza med mascarpone og rosmarin på min Instagram den anden dag, og I var en del, der spurgte efter opskriften. Så selvom billederne er taget med min telefon, så får I den altså her. Det er muligvis en af de bedste kartoffelpizzaer, jeg har fået og i hvert fald den bedste, jeg har lavet selv. Pizza er nemlig aldrig en dårlig ide.

Kartoffelpizza med mascarpone er undervurderet, hvis du spørger mig. Man behøver nemlig ikke tomatsauce på pizza – en hvid pizza kan virkelig også noget. Hvis den bliver lavet rigtig og er snasket og ikke tør. Der skal okay med mascarpone på, og der skal dryppes lidt olivenolie på toppen. Med kartofler, løg og rosmarin. Helt simpelt. Det smager SÅ godt, og jeg fik klart overbevist mine medspisere denne aften. Der skal mere kartoffelpizza på menuen herhjemme.

Læs også: Pizza med søde kartofler, svampe, chorizo og gedeost / Pizza med pesto, kartofler og gedeost / Blomkålspizza med serranoskine, pesto og oliven

Kartoffelpizza med mascarpone og rosmarin

Kartoffelpizza med mascarpone og rosmarin 

(til 4-6 personer – til to pizzaer som på billedet ovenfor)

 • Pizzadej: 3,75 dl lunkent vand
 • 1,5 tsk fint salt
 • 20 g gær
 • 1 tsk sukker
 • 3-4 dråber citronsaft
 • 2 spsk olivenolie
 • 600 g tipo 00 mel
 • Fyld: 1 lille pose kartofler
 • 1 bøtte mascarpone (250 g)
 • 2 kugler mozzarella
 • 1 løg
 • Frisk rosmarin
 • Flagesalt + olivenolie

Så nemt er det: Lav pizzadejen ved at røre gær ud i det lunkne vand. Rør derefter sukker, citronsaft, olivenolie og salt i. Ælt melet i og ælt i 5-10 minutters tid – med armkraft eller røremaskine. Lad din dej hæve i 2 timers tid et lunt sted under et klæde.

Når dejen har hævet færdig: Tænd ovnen på så højt som muligt (almindelig ovn) og lad dem varme op med en bageplade i. Skær kartofler så tyndt som muligt. Kom dem op i en skål, dæk med kogende vand og lad dem trække i 5-10 minutter. Hæld vandet fra og dup kartoflerne tørre i et viskestykke. Skær løg i tynde skiver også.

Del dejen i to og rul dem ud på hvert sit stykke bagepapir drysset med lidt mel. Jeg synes, at det er nemmest at rulle dem ud mellem to stykker bagepapir.

Top pizzaen: Smør mascarpone ud i et tyndt lag på pizzaen (det passer nok rent fint med de 250 g til begge pizzaer). Fordel kartoffelskiver ovenpå – de skal dække det hele men ikke ligge i lag. Fordel løg ud over og drys med rosmarin (gerne lidt mere end på billedet). Bræk mozzarellaen i små stykker og fordel på dine pizzaer. Dryp med lidt olivenolie og drys med flagesalt. Træk bagepapir med pizza over på den brandvarme bageplade og bag én pizza ad gangen i cirka 10 minutters tid, til den er sprød og gylden.

  Svar