Den allerbedste kartoffelpizza - helt enkelt med mascarpone, kartofler, rosmarin, olivenolie og havsalt. Min yndlingspizza.
4.56 fra 25 stemmer
Antal: 4personer
Forberedelse25 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
Hævetid2 timert
Ingredienser
Pizzadej
3,75dlvand(lunkent)
1,5tskfint salt
20ggær
1tsksukker
4dråbercitronsaft
2spskolivenolie
600gtipo 00 mel(almindelig hvedemel kan også bruges)
Topping
1posesmå kartofler(eller 3-4 bagekartofler)
250gmascarpone
2kuglermozzarella
1løg
frisk rosmarin
flagesalt
olivenolie
Noter
*det er nemmere at rulle din dej ud mellem to stykker bagepapir
Køkkenudstyr
Kagerulle
Fremgangsmåde
Pizzadej
Rør gær ud i det lunkne vand.
Rør derefter sukker, citronsaft, olivenolie og salt i.
Ælt melet i og ælt i 5-10 minutters tid – med armkraft eller røremaskine.
Lad din dej hæve i 2 timers tid et lunt sted under et klæde.
Når dejen har hævet færdig: Tænd ovnen på så højt som muligt (almindelig ovn) og lad dem varme op med en bageplade i.
Skær kartofler så tyndt som muligt og kom dem op i en skål, dæk med kogende vand og lad dem trække i 5-10 minutter. Bruger du mandolinjern kan du skære dem så tyndt, at de ikke behøver trække i kogende vand.
Hæld vandet fra og dup kartoflerne tørre i et viskestykke.
Skær løg i tynde skiver.
Del dejen i to og rul dem ud på hvert sit stykke bagepapir drysset med lidt mel*.
Topping
Smør mascarpone ud i et tyndt lag på pizzaen.
Fordel kartoffelskiver ovenpå – de skal dække det hele men ikke ligge i lag.
Fordel løg ud over og drys med rosmarin.
Bræk mozzarella i små stykker og fordel på dine pizzaer.
Dryp med lidt olivenolie og drys med flagesalt.
Træk bagepapir med pizza over på den brandvarme bageplade og bag én pizza ad gangen i cirka 10-15 minutters tid, til den er sprød og gylden.