Pizza med søde kartofler, hvidløgsstegte svampe, chorizo og gedeost

12. januar 2019

Pizza med søde kartofler, hvidløgsstegte svampe, chorizo og gedeostDer er så mange gode ting på denne pizza med søde kartofler, at jeg ikke kan få det hele med i titlen. Søde kartofler, hvidløgsstegte svampe, karamelliserede løg, chorizo, gedeost og rosmarin. Og lidt chili til dem, der kan lide det stærkt. Perfekt til at skyde weekenden i gang. Jeg lavede det med min søde veninde, og vi valgte at gå all in på alt det, vi havde lyst til og kunne skrabe sammen fra skuffer og skabe. Og det er ikke sidste gang, at jeg laver sådan en pizza med søde kartofler som denne.

Pizza er bare aldrig en dårlig ide. Især fordi de kan varieres i tusinder og er perfekt til tøm køleskabet mad og stop af madspild. Og hvis du ikke har prøvet denne kombi før, så synes jeg, at du skal give den en chance, næste gang der står pizza på menuen hos dig. Tynde skiver søde kartofler, bløde og karamelliserede løg, krydret chorizo, salt og cremet gedeost, hvidløgsstegte svampe og et hint af chili. På en sprød, nem og grov bund. Hvis det skal være en mere klassisk pizza, kan du smøre tomatsauce på bunden. Hvis du vil have mere smag: rød pesto og for en hvid pizza aka. pizza bianco bruger du philadelphia eller mascarpone.

Læs også: Hvid pizza med kartofler, løg og ost / Pizza med pesto, kartofler og gedeost / Blomkålspizza med sprød serrano, pesto og oliven

Pizza med søde kartofler, hvidløgsstegte svampe, chorizo og gedeost (1 stor bradepande)

 • Pizzadej – jeg bruger denne nemme opskrift
 • 3 løg
 • 150 g champignon
 • 1 stort fed hvidløg, finthakket
 • 1 pakke chorizo i tynde skiver (ca. 10-12 stk)
 • 1 mellemstørrelse sød kartoffel
 • 1 rulle gedeost
 • Rød pesto, tomatsauce eller philadelphia/mascarpone til at smøre bunden med
 • Rosmarin (frisk eller tørret)
 • Olivenolie og salt
 • evt. chiliflager

Så nemt er det: Imens din pizzadej hæver, kan du forberede fyldet. Skræl løg og skær dem i tynde ringe. Steg dem ved middelvarme i lidt olivenolie med salt i 10 minutters tid, til de er bløde og nærmest karamelliserede. Tag dem af panden.

Skyl champignon og skær dem i tynde skiver. Steg dem i en smule olivenolie og et drys salt ved middel-høj varme, til de er bløde. Steg finthakket hvidløg med det sidste minuts tid. Skræl den søde kartoffel og skær den i tynde skiver (så tynde som muligt). Skær også gedeosten i skiver.

Tænd ovnen på højst mulig varme (gerne over-undervarme). Lad bagepladen varme op med ovnen eller brug et bagestål (affiliate link). Rul pizzadejen tyndt ud på et stykke bagepapir og smør med pesto, tomatsauce, philadelphia eller hvad du bedst kan lide. Fordel de tynde skiver sød kartoffel ud over dejen. Fordel derpå chorizo, hvidløgsstegte svampe, bløde løg og gedeost. Drys med rosmarin og evt chiliflager. Hiv pizzaen med bagepapiret over på den varme bageplade og bag pizzaen, til den er sprød i bunden. I min ovn tager det omkring 8-10 minutter.

 • Reply
  Kirsten Eriksen
  17. januar 2019 at 18:58

  Da jeg så billedet af pizzaen fik jeg lyst til at prøve den – vel vidende at der var to ingredienser, som jeg ville udskifte. Det var gedeosten (som jeg helst spiser i den norske udgave) og så chorizoen – de blev til frisk mozzarella og røget mørbrad. Det bliver bestemt ikke sidste gang, at pizzaen kommer på bordet. Tak for inspirationen.

  • Reply
   Anna Bartels
   17. januar 2019 at 19:55

   Det lyder bare helt vildt lækkert Kirsten!
   Tak for din kommentar ♡

Svar