Hvid pizza med kartofler, løg og ost

Hvid pizza med kartofler, løg og ost

Hvid pizza med kartofler, ost og løg. Jeg er vild med hjemmelavet pizza, og jeg får det alt for sjældent. Især efter at jeg er flytte hjemmefra. Men nogle gange virker det bare lidt for besværligt at skulle lave en dej, der skal hæve og derefter lave fyld til at komme på pizzaen og så bage den i ovnen.

På studiet for ikke så længe siden havde flere af pigerne i løbet af en ugen kartoffelpizza med, og jeg fik de største cravings. Derfor gik jeg hjem en eftermiddag og lavede pizza fra bunden. Og ja det tager lidt ekstra tid, da dejen skal hæve. Men det er det værd. Især når man kan tage sådan en lækker pizza med kartofler ud af ovnen til aftensmad.

Hvid pizza med kartofler

Dejen til pizzaen er forholdsvis grov og skal (kun) hæve i en time. Pizzaen er som en hvid bianco, altså uden tomatsauce, og er toppet med kartofler, let karamelliserede løg (der ristes i ovnen ved bagning) og ost. Jeg har faktisk på billedet brugt revet ost, men jeg lavede den igen ugen efter med frisk mozzarella. Og dét er klart lækrest efter min mening. Tippet er hermed givet videre.

Du kan sagtens toppe med andet. Det er kun fantasien, der sætter grænser! Er du vild med gedeost, skal du prøve en pizza med kartofler og gedeost. Husk endelig at tage rester med på madpakken – så er det de andre fra arbejdet eller studiet, der kan være misundelig på din frokost.

Hvid pizza med kartofler, løg og ost
Hvid pizza med kartofler, løg og ost

Hvid pizza med kartofler, løg og ost

En sprød og lækker vegetarisk hvid pizza med kartofler, løg og ost. Serverer du en simpel grøn salat til, er der til fire personer. Hvis ikke, er der måske til tre.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse35 min
Tilberedelse10 min
Hævetid1 t

Ingredienser

Pizzadej

  • 2,5 dl lunkent vand
  • 15 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk fint salt
  • 100 g fuldkornsmel
  • 250 g hvedemel (erstat gerne 100 g med durummel)

Topping

  • 4 løg (mellemstore)
  • 5 kartofler (mellemstore )
  • 1,5 dl mascarpone
  • 1 kugle mozzarella (eller revet ost)
  • rosmarin (frisk eller tørret)
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

Pizzadej

  • Rør gær ud i det lunkne vand og tilsæt så olivenolie, salt og fuldkornsmel.
  • Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt derefter dejen i 5 minutters tid – gerne på røremaskine.
  • Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i en time.

Topping og samling

  • Tænd ovnen på 250 grader over-undervarme og sæt en bageplade eller pizzasten/bagestål i ovnen.
  • Skræl løg og skær dem i tynde strimler.
  • Steg dem ved middelvarme på en pande med et par spsk olivenolie og et drys salt i 10 minutters tid, indtil de er bløde og næsten karamelliserede.
  • Skræl kartofler og skær dem i meget tynde skiver.
  • Kom dem i en skål, overhæld med kogende vand og lad dem trække i 5-10 minutter.
  • Hæld vandet fra og dup kartoflerne af i et viskestykke.
  • Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og kom den herefter over på et stykke bagepapir.
  • Smør med et tyndt lag mascarpone på.
  • Fordel kartoffelskiver og løg ovenpå og bræk mozzarellakuglen i små stykker og kom dem ovenpå.
  • Drys med rosmarin, flagesalt og friskkværnet peber.
  • Skub bagepapiret med pizzaen over på den varme bageplade/bagestål, og bag til pizzaen er sprød i bunden og gylden på toppen – tiden afhænger af, hvad du bager den på.
  • Min skulle have cirka 10 minutter, og jeg brugte bagestål. Det vil formentligt tage lidt længere tid på en bageplade.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments