Hvid pizza med kartofler, løg og ost

Hvid pizza med kartofler, løg og ostHvid pizza med kartofler, ost og løg. Jeg er vild med hjemmelavet pizza, og jeg får det alt for sjældent. Især efter at jeg er flytte hjemmefra. Men nogle gange virker det bare lidt for besværligt at skulle lave en dej, der skal hæve og derefter lave fyld til at komme på pizzaen og så bage den i ovnen. Men på studiet for ikke så længe siden havde flere af pigerne i løbet af en ugen kartoffelpizza med, og jeg fik de største cravings. Derfor gik jeg hjem en eftermiddag og lavede pizza fra bunden. Og ja det tager lidt ekstra tid, da dejen skal hæve. Men det er det værd. Især når man kan tage sådan en lækker pizza med kartofler ud af ovnen til aftensmad.

Dejen til pizzaen er forholdsvis grov og skal (kun) hæve i en time. Pizzaen er af den hvide bianco-version, altså uden tomatsauce, og er toppet med kartoffelskiver, let karamelliserede løg (der ristes i ovnen) og ost. Jeg har faktisk på billedet brugt revet ost, men jeg lavede den igen ugen efter med frisk mozzarella. Og dét er klart lækrest efter min mening. Tippet er hermed givet videre. Og du kan sagtens toppe med andet. Det er kun fantasien, der sætter grænser! Husk endelig at tage rester med på madpakken – så er det de andre fra arbejdet eller studiet, der kan være misundelig på din frokost 😉

Læs også: Pizza med pesto, kartofler, løg og gedeost / Blomkålspizza med serrano, pesto og oliven / Pita pizzaer

Hvid pizza med kartofler, løg og ost

Hvid pizza med kartofler, løg og ost (til 3-4 personer)

 • Dej: 2,5 dl lunkent vand
 • 15 g gær
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 tsk salt
 • 100 g fuldkornsmel
 • 250 g hvedemel (erstat gerne 100 g med durummel)
 • Fyld: 4 mellemstore løg
 • 5 mellemstore kartofler
 • mascarpone/ricotta
 • revet ost eller tynde skiver af frisk mozzarella (se tip længere oppe)
 • frisk/tørret timian eller rosmarin
 • salt og peber

Så nemt er det: Start med at lave dejen ved at røre gær ud i det lunkne vand og tilsæt så olivenolie, salt og fuldkornsmel. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt derefter dejen i 5 minutters tid – gerne på røremaskine. Jeg bruger denne (affiliate link), der er super god til prisen. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i en time.

Tænd ovnen på 250 grader over-undervarme og sæt en bageplade eller pizzasten/bagestål (affiliate link) i ovnen. Skræl løg og skær dem i tynde strimler. Steg dem ved middelvarme på en pande med 1 spsk olivenolie og et drys salt i 10 minutters tid, indtil de er bløde og næsten karamelliserede. Skræl kartofler og skær dem i meget tynde skiver. Kom dem i en skål, overhæld med kogende vand og lad dem trække i 5-10 minutter. Hæld vandet fra og dup kartoflerne af i et viskestykke.

Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og kom den herefter over på et stykke bagepapir. Smør med et tyndt lag mascarpone/ricotta, fordel kartoffelskiver og løg ovenpå og drys enten med revet ost eller placer skiver af frisk mozzarella efter behag ovenpå. Drys med timian/rosmarin, flagesalt og friskkværnet peber. Skub bagepapiret med pizzaen over på den varme bageplade/bagestål, og bag til pizzaen er sprød i bunden og gylden på toppen – tiden afhænger af, hvad du bager den på. Min skulle have cirka 10 minutter, og jeg brugte bagestål. Det vil formentligt tage lidt længere tid på en bageplade.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments