Rugbrødsmysli med nødder

8. april 2020
Rugbrødsmysli med nødder

Har du en rest rugbrød liggende? Sådan en tør rest, du nok ikke får spist. Så vil jeg altså anbefale dig at trylle det om til en knasende rugbrødsmysli med nødder. Det smager virkelig godt, og det er en super måde at stoppe madspild. Jeg havde i hvert fald virkelig meget lyst til yoghurt med mysli her den anden dag og fandt noget tørt rugbrød, der alligevel nok var blevet smidt ud. Det er jeg glad for, at jeg ikke gjorde.

Denne rugbrødsmysli består af rugbrød, en smule havregryn, nødder og frø (her hasselnødder og sesamfrø – men du kan bruge alt det, du har eller bedst kan lide), lidt smør/kokosolie og honning. Og så har jeg krydret med lidt kanel og kardemomme. Det tager ingen tid at lave. Rugbrødsmyslien knaser, og den er ikke for sød. Som jeg bedst kan lide den. Det er vel nok en sundere form for mysli/granola, og hvis den ikke er sød nok til dig, kan du jo tilsætte lidt mere honning eller toppe din yoghurt og mysli og honning.

Læs også: Nem honningristet mysli / Choko-banan granola med figner og nødder / Banan granola med mandler og tranebær / Æblegranola med kokos og mandler

Rugbrødsmysli med nødder

Rugbrødsmysli med nødder (et stort glas)

  • 6 skiver rugbrød (gerne en tør rest)
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl nødder, frø og kerner (jeg har brugt hasselnødder og sesamfrø)
  • 2 store spsk smør/kokosolie
  • 1/2 dl honning
  • lidt krydderi a la stødt kardemomme og kanel
  • et nip salt

Så nemt er det: Start med at hakke rugbrød semi-fint. Der må gerne være små klumper. Kom dem i en skål sammen med nødder, frø, kerner, salt og krydderier. Smelt smør og honning og vend det med ingredienserne i skålen.

Fordel din rugbrødsmysli ud på en bageplade med bagepapir og giv det 15 minutter ved 175 grader. Rør lidt rundt i det, skru ned på 100 grader og giv det 15-20 minutter mere. Rør evt en gang mere undervejs. Er din mysli stadig ikke sprød, kan du lade din mysli stå på eftervarmen.

Lad det afkøle helt og opbevar i en lufttæt boks/æske. Her kan det sagtens holde sig mindst en uge eller to.

    Svar