Syltede abrikoser – tilbehør til ost

3. januar 2020
Syltede abrikoser - tilbehør til ost

Jeg elsker en god ostemad. Sådan et sprødt stykke knækbrød eller en friskbagt bolle med smør og ost. Det kan jeg altid spise. Og nogle gange kommer jeg også marmelade på afhængig af humøret. Nu har jeg dog fundet en konkurrent til marmeladen. Syltede abrikoser. Et perfekt tilbehør til ost. Både på brød eller knækbrød men også til ostebordet, julefrokost eller påskefrokost.

Disse portioner blev faktisk lavet som spiselig gave til mine bedsteforældre til jul. De elsker nemlig ost, og de var heldigvis vilde med de syltede abrikoser også. Jeg har krydret med kanel, stjerneanis, appelsinskal og -saft og vanilje, men du kan sagtens bruge lige det, du allerbedst kan lide. Det er simpelthen så nemt at lave og kan sagtens holde sig i køleskabet i flere uger. Klar til at komme på ost, grød, yoghurt, pandekager eller måske is. Åh hvor smager det bare godt!

Læs også: Hjemmelavet appelsinmarmelade / Kirsebærkompot med vanilje / Krydderolie og kryddersalt / Lemon curd / Solsikkekernesmør med kakao

Syltede abrikoser - tilbehør til ost

Syltede abrikoser – tilbehør til ost (2 store glas)

  • 400 g tørrede abrikoser
  • 300 g sukker
  • 2 dl vand
  • Saften fra 1 stor eller 2 små, saftige øko appelsiner + skal derfra
  • 2 kanelstænger
  • 2 stjerneanis
  • kornene fra 1 vaniljestang eller 1/2 tsk vaniljepulver (ikke sukker)

Så nemt er det: Kom alle ingredienser pånær appelsinskal og vanilje i en gryde og bring det i kog. Lad det derefter simre i 15 minutter. Rør nu vaniljepulver og fintrevet appelsinskal i og lad det køle af, så siruppen tykner.

Kom dine syltede abrikoser på skoldede glas og lad dem trække på køl i minimum et døgn. Her kan de sagtens være flere uger. Server dem til ost, på din grød, yoghurt eller måske is eller pandekager.

    Svar