Æblepandekager med kanelsmør

26. oktober 2019
Æblepandekager med kanelsmør

Om efteråret lever jeg af opskrifter med æbler og græskar. Hvor end det kan proppes ind. Så hvorfor ikke pandekager også? Sådan blev disse æblepandekager med kanelsmør til i sidste weekend. Jeg måtte faktisk eksperimentere mig lidt frem med opskriften. Jeg prøvede først med mindre mel, og de ville slet ikke holde sammen på panden. Det blev mere til scrambled pandekager. Så jeg tilføjede lidt ekstra mel til anden portion, og så var der ingen problemer. Derfor er mængden af mel vigtig.

Disse æblepandekager er lavet lidt som klatkager. Havregrødsklatkager. Så en havregrød tilføjet mel, æg, bagepulver, krydderier og revne æbler. Super nemme at lave og en sundere variant af pandekager. Og toppet med rørt kanelsmør, der smelter en smule ned over de lune æblepandekager. Jeg siger dig – kanelsmør, det er GODT og slet ikke sidste gang, at jeg topper med det. Fungerer også strålende som sundere snack. Derfor en opfordring til dig. Lav lige de her pandekager. Du vil ikke fortryde det.

Vild med pandekager? Læs også: Tykke græskarpandekager / Blåbærpandekager med fuldkorn / Havregrødsklatkager med gulerødder / Gulerodskage-pandekager / Kartoffelpandekager med lakserilette

Æblepandekager med kanelsmør
Æblepandekager med kanelsmør

Æblepandekager med kanelsmør (10 stk)

 • 1 dl havregryn
 • 2 dl vand
 • 2 små æbler
 • 2 æg
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk stødt kanel
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 6 store spsk hvedemel
 • 1/2 tsk salt
 • Smør til stegning
 • Kanelsmør: 1 stor spsk smør
 • 1 tsk honning
 • 1 tsk stødt kanel

Så nemt er det: Start med at lave en tyk havregrød af havregryn og vand. Afkøl en smule. Riv æbler groft og kom dem i havregrøden sammen med bagepulver, kanel, vaniljesukker, hvedemel og salt.

Steg dine æblepandekager på panden ved middelvarme i smør. Vær tålmodig og lad dem sætte sig, inden du vender. I mellemtiden kan du røre halvblødt smør, honning og kanel sammen, så du får en cremet, næsten luftig kanelsmør. Server gerne pandekagerne lune, så smørret smelter lidt.

 • Reply
  Camilla
  26. oktober 2019 at 21:28

  Hvor lyder de lækre – de skal helt sikkert prøves, tak!! Jeg bliver bare lige lidt forvirret over de æg, du beskriver oppe i den indledende tekst – skal de i eller ej (for de står ikke under underskriften)?

  • Reply
   Anna Bartels
   27. oktober 2019 at 12:34

   Hej Camilla.
   Åh dem må du prøve så! Ja jeg har vist misset de æg – det er rettet nu. Godt set!
   Håber du kan lide dem 😀

Svar