Små tykke gulerodskage-pandekager

1. november 2016
Små tykke gulerodskage-pandekager

Krydrede, buttede gulerodskage-pandekager. God tirsdag morgen til alle jer, der læser med på den anden side af skærmen! I har nok allerede spist jeres morgenmad, men så har jeg en ide til næste gang, I har lidt ekstra tid om morgenen. Den sidste dag jeg boede hjemme hos mine forældre (ja, hvis du ikke vidste det, så er jeg næsten lige flyttet hjemmefra og ind til København), der fik min søster og jeg lyst til at lave morgenmad sammen, og jeg foreslog nogle sunde pandekager. Da vi begge er vilde med gulerodskage, besluttede vi os for, at det måtte være sådan nogle, vi skulle lave. Som pandekager, i en sund morgensmadsversion.

Gulerodskage-pandekager (jeg er vild med det navn!) er blandt andet lavet med revne gulerødder, havregryn og æg, fyldt med rosiner og krydret med kanel, kardemomme og revet citronskal. På toppen er der en klat græsk yoghurt rørt med kanel og en smule honning, og det kom faktisk samlet til at smage ret meget som et stykke gulerodskage, bare i pandekageform. Pandekagerne er ret nemme at lave, perfekte til når du har 15 minutter ekstra til at lave morgenmad, og så smager de altså lidt som at spise dessert til morgenmad 😛 Jeg er også sikker på, at de ville være gode som sund dessert, til eftermiddagssulten eller som snack på madpakken.

Læs også: Verdens bedste gulerodskage / Bananpandekager / Koldhævede gulerodsboller

Gulerodskage-pandekager (8-10 stk – 2 personer)

 • 1,5 dl havregryn
 • 1 spsk mel
 • 2 æg
 • 2 mellemstørrelse gulerødder
 • 1 dl mælk (komælk, mandelmælk ell.)
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 stor tsk stødt kanel + 1/2 tsk stødt kardemomme
 • fintrevet skal fra 1/2 øko citron
 • 3/4 dl rosiner
 • smør eller kokosolie til stegning
 • evt græsk yoghurt, kanel og honning


Så nemt er det: 
Start med at blende havregryn i en minihakker eller lignende, til det bliver til fint havremel. Skræl gulerødder og riv dem på et rivejern. Rør alle ingredienser godt sammen og lad dejen trække i 5 minutter.
Steg pandekagerne ved middelvarme i smør eller kokosolie – vær tålmodig og vend dem først, når bunden har sat sig og er blevet gylden.

Til toppen kan du røre en klat græsk yoghurt sammen med lidt stødt kanel og en smule akaciehonning.

 • Reply
  Kristina
  18. august 2018 at 9:18

  Uhm, de ser så lækre ud, som mange af dine opskrifter gør😊Har du erfaring med at fryse dem?overvejer nemlig at lave en større portion. Solskinshilsen Kristina ☀️

  • Reply
   Anna Bartels
   19. august 2018 at 14:39

   Hej Kristina.
   Tak hvor er du sød! Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse dem, men det burde virkelig ikke være noget problem.
   Det lyder perfekt med sådan nogle gemt i fryseren.
   Skriv endelig når du har prøvet det 😀
   Kh Anna

Svar