Sunde blåbærpandekager med fuldkorn

7. april 2018

Sunde blåbærpandekager med fuldkorn

Blåbærpandekager med fuldkorn. For et par uger siden havde jeg inviteret min familie til brunch i lejligheden, og selvom jeg gerne ville holde det lidt simpelt, ville jeg alligevel gerne lave noget lækkert og noget lidt andet end de klassiske boller, juice, æg, bacon og wienerbrød. Derfor lagde jeg aftenen før en dej til koldhævede boller (de nemme og æltefrie nogle), og så lavede jeg en chiagrød med mango, kokos og vanilje, en sundere kokos-nutella og disse sunde blåbærpandekager med fuldkorn. Chiagrød og nutella kommer der snart opskrift på 😉 Derudover var der også juice og kaffe og lidt smør, ost og marmelade til bollerne. Det var lækkert og simpelt.

Til pandekagerne har jeg brugt hvid hvede, der er fuldkornsmel uden, at du opdager det. Sådan plejer jeg i hvert fald at beskrive det. Pandekagerne er lækre, tykke og sunde. De er luftige, sødet med en banan, krydret med kardemomme og fyldt med øko, lilla blåbær, der giver den fineste farve. Jeg køber dem på frost. Portionen kan sagtens halveres – der bliver mange pandekager. Men jeg vil nu anbefale dig i stedet at fryse resterne ned i mindre portioner, klar til at tage op til morgenmaden eller som snack. Du kan også spise dem som sund dessert eller tage dem med på madpakken.

Læs også: Gulerodskage-pandekager / Tykke bananpandekager / Havregrødspandekager med gulerødder / Vafler med citron og birkes / Sprød granola sødet med banan og dadler

Sunde blåbærpandekager med fuldkornSunde blåbærpandekager med fuldkorn

Sunde blåbærpandekager med fuldkorn (ca. 20 stk)

  • 1 moden banen
  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • 3 dl hvid hvede (eller andet fint fuldkornsmel)
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 2 dl blåbær (frosne eller friske)
  • 1 nip salt
  • Smør/kokosolie til stegning

Så nemt er det: Start med at mose banan og røre den sammen med æg, mælk, mel, havregryn, bagepulver, salt og kardemomme, til du har en ensartet dej. Rør til sidst blåbær i og undgå at røre så meget som muligt, da de ellers farver hele dejen.

Varm en pande op til middel varme, smelt en klat smør eller kokosolie og steg pandekagerne et par minutter på hver side, så de bliver gyldne og gennemstegte. Gør det af et par omgange, til du har opbrugt al dejen. Jeg har toppet med vanilje-chiagrød, blåbær og kakao nibs.

Svar