Om efteråret lever jeg af opskrifter med æbler og græskar. Hvor end det kan proppes ind. Så hvorfor ikke pandekager også? Sådan blev disse æblepandekager med kanelsmør til i sidste weekend. Jeg måtte faktisk eksperimentere mig lidt frem med opskriften. Jeg prøvede først med mindre mel, og de ville slet ikke holde sammen på panden. Det blev mere til scrambled pandekager. Så jeg tilføjede lidt ekstra mel til anden portion, og så var der ingen problemer. Derfor er mængden af mel vigtig.
Pandekager med æbler og kanel
Disse æblepandekager er lavet lidt som klatkager. Havregrødsklatkager. Så en havregrød tilføjet mel, æg, bagepulver, krydderier og revne æbler. Super nemme at lave og en sundere variant af pandekager. Og toppet med rørt kanelsmør, der smelter en smule ned over de lune æblepandekager. Jeg siger dig – kanelsmør, det er GODT og slet ikke sidste gang, at jeg topper med det. Fungerer også strålende som sundere snack. Derfor en opfordring til dig. Lav lige de her pandekager. Du vil ikke fortryde det.
Er du vil med pandekager med smag eller fyld, så vil jeg anbefale dig også at prøve græskarpandekager, gulerodskagepandekager eller blåbærpandekager.
Æblepandekager med kanelsmør
Ingredienser
Æblepandekager
- 1 dl havregryn
- 2 dl vand
- 2 æbler (små )
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk vaniljesukker
- 6 spsk hvedemel (cirka)
- 1/2 tsk salt
- smør til stegning
Kanelsmør
- 1 spsk smør (blødt, en stor én)
- 1 tsk honning
- 1 tsk stødt kanel
Køkkenudstyr
- Rivejern
Fremgangsmåde
Æblepandekager
- Start med at lave en tyk havregrød af havregryn og vand. Afkøl en smule.
- Riv æbler groft og kom dem i havregrøden sammen med æg, bagepulver, kanel, vaniljesukker, hvedemel og salt.
- Steg dine æblepandekager på panden ved middelvarme i smør. Vær tålmodig og lad dem sætte sig, inden du vender. Lav imens kanelsmør.
- Server gerne pandekagerne lune, så kanelsmørret smelter lidt.
Kanelsmør
- Rør halvblødt smør, honning og kanel sammen, så du får en cremet, næsten luftig kanelsmør.